Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Після інавгурації Януковича в Україну повернуться емігранти-втікачі?

Після інавгурації Віктора Януковича в Україну сподіваються повернутися кілька відомих емігрантів, які втекли з країни в 2005 році. Першим кордон збирається перетнути колишній мер Одеси Руслан Боделан, пише газета «Дело».

Руслан Боделан, який з 2005 року живе в Санкт-Петербурзі, своє повернення анонсував особисто, на власній сторінці в соціальній мережі Livejournal.com. «Друзі мої, я прийняв рішення. Воно було непростим і далося мені непросто, - звертається до читачів колишній мер. - Я вирішив знову зібрати команду професіоналів, які здатні ефективно керувати Одесою, і очолити її на майбутніх виборах 30 травня 2010 року». Ці слова мера-втікача датовані 10 лютого 2010 і після дворічної перерви стали першим записом Боделана в його інтернет-щоденнику. Він також додає, що веде переговори про можливість повернення в Україну зі своїми соратниками. А його друзі, як пише колишній мер, навіть провели соціологічне дослідження, яке показало – "одесити пам'ятають добро і готові проголосувати (на місцевих виборах) за нашу команду. «Скажу відверто: не всі (соратники) горять бажанням повертатися до цієї тяжкої і невдячною роботі. Але ... Кожен з них є патріотом Одеси. І цього забрати не можна. Віру в свою перемогу на виборах Боделан аргументує високою підтримкою одеситів свого друга, соратника, керівника Партії регіонів Віктора Януковича».

Зв'язатися з колишнім мером, щоб з його вуст почути підтвердження про повернення в рідне місто, вчора не вдалося. У той же час партійні соратники Боделана впевнені, що інформація правдива. "Ймовірність повернення в Україну Руслана Борисовича (після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича) дуже висока", - зазначив голова Одеської облради, член Партії регіонів Микола Скорик. При цьому він не став коментувати претензії Боделана на крісло мера, порадивши звертатися з цим питанням особисто до колишнього міського голови.

"Боделан зазнавав переслідувань, був репресований і рішенням суду незаконно позбавлений перемоги на виборах мера Одеси (у 2005 році)", - відреагував на новину про можливе повернення народний депутат від Блоку Литвина та екс-губернатор Одеської області Сергій Гриневецький. Він висловив упевненість, що Боделан незабаром повернеться в країну. Під сумнів він лише поставив ймовірність його участі у виборах. Гриневецький нагадав, що екс-меру вже 68 років, крім того, він отримав російське громадянство за час перебування в Росії. Все це може перешкодити йому взяти участь у виборчій кампанії.

"У тому, що Руслан Боделан повернеться, я не сумніваюся" - підтримав земляків депутат Одеської обласної ради Антон Кіссе. Він зі свого боку не виключив, що Боделан може брати участь в майбутніх виборах і скласти конкуренцію діючому меру Одеси Едуарду Гурвіцу.

Нагадаємо, в квітні 2005 року за підозрою у зловживанні службовим становищем було порушено кримінальну справу стосовно колишнього мера Одеси Руслана Боделана. На допити прокуратури мер не приходив і незабаром був оголошений у міжнародний розшук. Пізніше стало відомо, що Боделан працевлаштований в Санкт-Петербурзі. Як потім сам визнав мер-втікач, він був призначений на одну з керівних посад у Санкт-Петербурзькому морському порту, передає ОстроВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ