Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після повідомлення в ЗМІ, оголошення про продаж будинку Шпрехера у Львові, прибрали з аукціону

Нагадаємо, як стало відомо вчора, 27 серпня, у Львові виставили на продаж будинок на площі Міцкевича, 8. Це – пам'ятку місцевого значення, збудовану на початку минулого століття на замовлення підприємця Йони Шпрехера.

Як повідомило видання Твоє Місто, оголошення про продаж з'явилось на електронному майданчику "Вер-Тас". Вартість будинку оцінили у 53 тис. 680 грн або 1959 доларів США за квадратний метр.

«Будинок Шпрехера або Будинок Книги у Львові – унікально споруда, будівля початку 20 століття. Будинок нараховує сім поверхів та має загальну площу 8273,8 кв.м. Будинок є пам’яткою місцевого значення, розташований в центрі історичного міста України», – ідеться в оголошенні.

Сьогодні, 28 серпня, дане оголошення прибрали з офіційного майданчика "Вер-Тас", якому надано право  здійснювати продаж об’єктів малої приватизації.

Як стало відомо Гал-інфо, у "Вер-Тас" підтвердили, що будинок продається, але зараз оголошення не активне, НАК Надра звернулися з проханням прибрати оголошення.

Також журналісти знайшли Facebook-повідомлення на сторінці Електронний майданчик "Вер-Тас", якебуло розміщене 25 серпня, однак його теж прибрали з загального доступу.

На сайті НАК "Надра України" відсутня будь яка інформація про здійснення продажу будівлі, хоча ще нещодавно керівник компанії запевняв, що в разі прийняття рішення про продаж, то вона буде здійснюватися шляхом проведення публічних торгів у формі електронного аукціону, а про прийняте рішення, ціну та умови продажу буде повідомлено всіх осіб, які мають переважне або привілейоване право купівлі будівлі з урахуванням чинного законодавства України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ