Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Після цунамі в Японії зникли безвісти десятки тисяч людей

Після потужного землетрусу і цунамі в Японії зникли безвісти близько 88 тисяч людей. Рахунок загиблих уже йде на сотні, - за останніми даними, на східному узбережжі країни виявлено до 300 тіл.

У префектурі Міягі зник пасажирський потяг, його досі не можуть знайти. Ще один потяг зійшов з рейок.

У місті Сендай почалися потужні пожежі, горить широка зона вздовж берегової лінії. Близько 70 тисяч населення мільйонного міста перемістилися до притулків. У сусідньому місті Кесеннума також горять будинки.

Влада побоюється, що кількість жертв буде збільшуватися, тому що рятувальники тільки розпочали розбирати завали.

Відомо, що в епіцентрі землетрусу в Японії опинилося більше сотні українців. Однак у МЗС офіційно заявили, що серед загиблих громадян України немає.

Тим часом викликані землетрусом хвилі цунамі досягли Гавайських островів і Філіппін, але серйозних руйнувань там не викликали. На західному узбережжі США проводиться масова евакуація населення з прибережної зони.

Катаклізм стався у розпал робочого дня - приблизно о 14:46 11 березня за місцевим часом (7:46 за київським часом). Сейсмологи, назвавши цей землетрус найсильнішим за всю історію Японії, нарахували понад 20 підземних поштовхів протягом декількох годин, більшість з них магнітудою більше 6,0. Найсильніші були магнітудою 8,9.

Землетрус спровокував виникнення цунамі: 7-метрові хвилі накрили ділянку берега завдовжки 2,1 тисячі кілометрів, затопивши десятки міст і селищ. Хвилею були зметені десятки автомобілів, човнів і навіть будинків. Досі невідома доля корабля, на борту якого було 100 людей: судно було змите в море.

У місті Офунуто більше 300 будинків були зірвані з фундаменту і буквально зім'яті. Під водою опинилася база ВПС на островах Мацусіма.

Виникли надзвичайні ситуації на трьох атомних електростанціях. На АЕС в Фукусіма, розташованій в 270 кілометрах на північний схід від Токіо, вийшла з ладу система охолодження через перебої з електроенергією, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ