Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комусь доведеться піти, і це буде Аваков, - Небоженко

Президент Петро Порошенко грає за одні ворота з Міхаілом Саакашвілі. Після скандалу під час засідання Нацради реформ міністру МВС Арсену Авакову доведеться піти у відставку. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Віктор Небоженко.
Фото з nv.ua.

За його словами, Порошенко сам підігрівав ситуацію, хоча міг би це зупинити, але дочекався поки учасники сварки почали мало не битися.

«Все це сталося не випадково. Саакашвілі вимагає влади. Йому не можуть дати посаду прем’єра, адже він не має парламентської фракції. Натомість Арсеній Яценюк опирається на фракцію у парламенті, тому ціллю стали його міністри», - переконаний Віктор Небоженко.

Скандал на Нацраді реформ. Саакашвілі вимагає оприлюднити відео

Водночас політолог додав, що Саакашвілі прагне зайняти посаду віце-прем’єр-міністра по силових міністерствах та контролювати МВС, Генпрокуратуру та СБУ.

Політолог також звернув увагу на те, що під час приїзду віце-президента США Байдена в Україну, Саакашвілі називав великі суми корупції, і в Байдена постало логічне питання – якщо силовики не бачать мільйонної корупції, то що ж це за керівники?

«Саакашвілі вже навіть має своїх кандидатів на посади у силових відомствах. Нині він почав з Авакова. Це спроба вичавити його з посади. Аваков також знає про можливу його заміну, на яку дає згоду президент. Думаю вже сьогодні президент матиме серйозну розмову з Аваковим, і якщо він не подасть заяву на відставку, то вже завтра з’явиться якась цікава плівка, де Аваков веде себе не надто гідно. Саакашвілі та Порошенко грають за одні ворота», - додав Віктор Небоженко.

Саакашвілі: Аваков фінансує НЗФ з корупційних доходів

Він також переконаний, що цей скандал буде мати наслідки.

«Комусь доведеться піти, і це буде Аваков. Думаю президент все ж більше схиляється до Саакашвілі», - сказав Віктор Небоженко.

Політолог також додав, що, звичайно, цей випадок є ганьбою для України, але захід заплющить на це очі, зважаючи на загрозу російської агресії.

«Західний світ занизить вимоги по Україні і терпляче буде читати англійські переклади того, що сталося», - вважає Віктор Небоженко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ