Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після виходу з лікарняного Сеник планує обговорити питання приватизації «Віденської кав’ярні»

Голові Львівської обласної ради Мирославу Сенику відомо про проблематику приватизації будинку-історичної спадщини у центрі Львова, в якому розташований готель і ресторан «Віденська кав’ярня». Про це Сеник повідомив у коментарі «Гал-info».
Водночас, за словами Сеника, ціна, за якою планується здійснювати приватизацію, йому невідома. «Після того, як я вийду з лікарняного, будемо це питання обговорювати», – каже Сеник.
Нагадаємо, минулого тижня у Львівській облраді комісія з питань комунального майна та приватизації мала обговорити питання визначення вартості приватизації будинку – історичної спадщини Львова, яке орендує «Віденська кав’ярня». Однак засідання комісії не відбулося з огляду на відсутність кворуму, з 11 членів комісії на засідання прийшло лише троє – голова комісії Юрій Моравецький, заступник голови комісії Олександр Ганущин і член комісії Олег Макар. Про те, що питання «віденки» внесено у порядок денний сесії було відомо не всім членам комісії. Крім того, жоден із присутність на комісії депутатів не зміг надати редакції матеріалів, які би стосувалися самого засідання щодо «Віденської кав'ярні».
Не виключено, що питання продажу будинку – історичної спадщини Львова, який орендує «Віденська кав’ярня», постане на наступному засіданні комісії. Хоча ще зовсім недавно продавати приміщення в історичній частині міста забороняв указ президента, який тепер втратив чинність.
Загалом, за попередньою інформацією, вартість приватизації майже 600 кв. м площі декількох приміщень «Віденської кав’ярні» не перевищить 8 500 гривень за кв. м, тобто ціни, яка є значно нижчою за вартість квадратного метра житлової площі у старому панельному будинку або «хрущівки» у найвіддаленішому кінці Львова. Тому доцільність продажу цього будинку викликає великі сумніви не лише з огляду на місце розташування і його історичну цінність, а й з огляду на в декілька раз занижену ціну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ