Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Післязавтра стане відомо, наскільки зростуть ціни на молоко у зв’язку із затвердженням мінімальних закупівельних цін

У середу, 2 серпня, стане відомо, наскільки зростуть ціни на молоко у зв’язку із запровадженням мінімальної закупівельної ціни згідно з постановою від КМУ від 24 липня ц.р., яким встановлено мінімальну закупівельну ціну - одна гривня, – про це повідомив під час прес-конференції заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин.

За словами Стефанишина, зараз проводиться моніторинг та розрахункові операції, аби зробити так, щоб ціни не зросли надто сильно. «Зростання роздрібних цін відбудеться однозначно, але зараз важко сказати наскільки. Ми зробимо так, щоб ціна не зросла на 30-40%, але подорожчання відбудеться однозначно. В господарствах, де була нормальна якість молока, його і раніше закупляли по 1 грн 25 коп., але введення мінімальної закупівельної ціни може позначитись на приватному секторі. Це може призвести до того, що закупівля молока в приватному секторі не відбуватиметься взагалі», - зазначив Іван Стефанишин.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив рівень мінімальних закупівельних цін на молоко і молочну сировину на 2006 рік.
Відповідно до документа,  мінімальну ціну за 1 т молока вищого сорту встановлено на рівні 1250 грн, молока 1-го сорту - 1200 грн, 2-го сорту - 1000 грн, вершки з 10%-м вмістом жиру - 4080 грн.
Запровадження мінімальних закупівельних цін на молоко ініціювало Міністерство агрополітики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ