Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Пісня української учасниці Євробачення не відповідає вимогам EBU, – НТКУ

Після детального аналізу пісні To be free співачки Alyosha (Альоша), переможниці українського національного відбору на Євробачення-2010, юристи і журі дійшли висновку, що пісня не відповідає вимогам EBU (Європейського мовного союзу). Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

Після переговорів з виконавчим директором пісенного конкурсу Євробачення Сванте Стокселіус, НТКУ запропонувала співачці Альоші змінити пісню.

На цей момент журі прослуховує запропоновані композиції, щоб підібрати пісню, з якою Альоша представить Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2010 в Осло.

За інформацією глави української делегації Вікторії Романової, яка зараз перебуває в Осло на зустрічі голів делегацій Євробачення-2010, Україна має передати всі документи щодо нової пісні в Осло не пізніше п'ятниці, 26 березня.

Нагадаємо, що Альоша отримала право представляти Україну на Євробаченні-2010, вигравши національний відбірковий тур, фінал якого відбувся 20 березня в Києві. За результатами голосування глядачів і журі Альоша набрала однакову кількість балів з Машею Собко, проте вирішальне слово було за журі, яке вирішило відправити на конкурс Альошу.

Незабаром після цього співачку звинуватили в плагіаті. Пісню Альоші To be free, з якою вона виступила в національному відбірковому турі, порівняли з композицією Knock Me Out у виконанні Linda Perry та Grace Slick.

Альоша поїде на Євробачення замість Василя Лазаровича, якого 29 грудня обрала НТКУ. Оскільки телекомпанія вибрала Лазаровича без проведення національного відбору, це викликало невдоволення деяких діячів українського шоу-бізнесу, і вони звернулися до уряду з проханням провести відкритий конкурс і вибрати нового учасника Євробачення.

У національному відбірковому турі Василь Лазарович увійшов до 20 фіналістів і посів сьоме місце.

Фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2010 відбудеться 29 травня в столиці Норвегії. Осло отримав можливість прийняти конкурс завдяки перемозі Олександра Рибака, який представляв Норвегію на Євробаченні-2009 в Москві, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ