Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пісний наведе порядок під Польським консульством у Львові

Начальник ГУ МВС України у Львівській області Василь Пісний запевнив кореспондента «Гал-info», що під Генеральним консульством Республіки Польщі буде наведено порядок. «Я запевняю вас, що протягом місяця буде порушено ряд кримінальних справ щодо нелегального бізнесу під Польським консульством. Ми зараз проводимо відпрацювання у цьому напрямку», — говорить головний правоохоронець області.
У свою чергу голова Галицької райадміністрації Ірина Маруняк розповіла кореспонденту «Гал-info» як направді вигладає ця справа.
 «Справа виглядає так. У квітні минулого року до нас надійшов лист від Генерального консула Республіки Польщі з проханням вжити відповідних заходів щодо підприємців, які працюють під консульством в автотрейлерах, як посередники у видачі віз. Ми дали їм попередження і попросили добровільно забрати автотрейлери і припинити незаконну діяльність. Підприємці цього не зробили і 11 червня 2007 року мною було підписане розпорядження про демонтаж автотрейлерів. Тоді підприємці подали до суду і Господарський суд Львова зупинив дію розпорядження Галицької райадміністрації про заборону і перешкоджання підприємницькій діяльності. 11 липня ми подали апеляційну скаргу на рішення Господарського суду, і зараз цю справу розглядає Апеляційний суд». За словами Маруняк, підприємці не мають дозволів на ведення підприємницької діяльності. Йдеться про нелегальний бізнес під Польським консульством. Ці люди пропонують за певну суму допомогти у видачі Шенгенської візи.
Вчора на сесії Львівської міської ради, голова фракції ВО „Свобода” Василь Павлюк від імені 4-ох фракцій – „Свободи”, „Пори”, УНП та ПРП виступив із заявою щодо видачі віз консульською установою Республіки Польща у Львові.
Голови цих фракцій просять від імені Львівської міської ради звернутися до Президента України та українського уряду з вимогою відкриття нового консульства РП в одному з обласних центрів Західної України (Тернопіль, Івано-Франківськ чи ін.) для максимального забезпечення прав українських громадян. Окрім того, вимагають від Міністерства закордонних справ України та Республіки Польща негайно впорядкувати роботу щодо видачі віз громадянам України в місті Львові, а також звернутися до начальника ГУ МВС у Львівській області Василя Пісного з проханням вжити оперативних заходів для усунення шахрайства під час оформлення віз у польському консульстві.
„Після входження до Шенгенської зони Польща неодноразово робила декларативні заяви про спрощення порядку оформлення віз для українців, однак реальних кроків для цього не робила, - йдеться у заяві 4 фракцій. – 5 лютого 2008 року у консульстві припинили прийом документів від громадян з так званої живої черги у зв’язку з чим приймалися особи, які зареєструвалися на інтернет-сторінці установи. Однак реєстрація на інтернет-сторінці блокується через невідомі причини. Окрім того, біля консульства підозрілі особи пропонують громадянам всього за декілька сотень євро свої „послуги” за оформлення віз в найкоротші терміни. Тисячі людей, які приїжджають з усієї України або з віддалених куточків Льіввщини, уже впродовж тижня щодня стоять під стінами Генконсульства з надією отримати візу, проте чиновники консульства ігнорують права українців”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ