Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Північна Корея готується до шостого випробування ядерної зброї

Північна Корея (КНДР) готується до шостого випробування ядерної зброї і може провести його в одне зі свят КНДР. КНДР може здійснити нові ракетні пуски 9 вересня.
Фото: Кім Чен Ин (kcna).

Про це повідомляє CNN, посилаючись на дані чиновників Південної Кореї.

"Офіційні особи Південної Кореї заявили, що Пхеньян може готуватися до шостого випробування ядерної зброї", - йдеться в повідомленні.

Так, Національна розвідувальна служба Сеула розповіла південнокорейським законодавцям на закритій парламентській сесії, що виявила ознаки підготовки КНДР до ядерного випробування на підземному випробувальному полігоні Punggye-ri.

Припускають, що пуск може бути прив'язаний до однієї з дат, важливою в історії КНДР. Відзначається, що Північна Корея ймовірно може здійснити нові ракетні пуски 9 вересня в День утворення Народного Уряду. Наголошується, що за словами розвідки КНДР "завершила підготовку до проведення ядерного випробування в тунелі 2 і тунелі 3 ядерного об'єкта Punggye-ri".

Також виявлена активність, яка передбачає, що Tunnel 4 готується до відновлення зупинених будівельних робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея готова почати наступальну операцію проти Північної Кореї в тому випадку, якщо Пхеньян завдасть удару по Сеулу і вдасться до будь-якої іншої провокації.

РБК-Україна

Про це повідомляє CNN, посилаючись на дані чиновників Південної Кореї. "Офіційні особи Південної Кореї заявили, що Пхеньян може готуватися до шостого випробування ядерної зброї", - йдеться в повідомленні. Так, Національна розвідувальна служба Сеула розповіла південнокорейським законодавцям на закритій парламентській сесії, що виявила ознаки підготовки КНДР до ядерного випробування на підземному випробувальному полігоні Punggye-ri. Припускають, що пуск може бути прив'язаний до однієї з дат, важливою в історії КНДР. Відзначається, що Північна Корея ймовірно може здійснити нові ракетні пуски 9 вересня в День утворення Народного Уряду. Наголошується, що за словами розвідки КНДР "завершила підготовку до проведення ядерного випробування в тунелі 2 і тунелі 3 ядерного об'єкта Punggye-ri". Також виявлена активність, яка передбачає, що Tunnel 4 готується до відновлення зупинених будівельних робіт. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея готова почати наступальну операцію проти Північної Кореї в тому випадку, якщо Пхеньян завдасть удару по Сеулу і вдасться до будь-якої іншої провокації.
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/chislo-narusheniy-rezhima-tishiny-donbasse-1503919509.html
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ