Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Північна Корея оголосила про введення військового стану

Погрози КНДР про проведення найбільших ядерних випробувань за останні 7 років звучать все більш серйозно. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписав наказ про введення військового стану, пов'язаного з імовірними експериментами, повідомляє CNN.

Повідомляється, що випробування нової зброї почнуться найближчим часом. Про це західні ЗМІ пишуть, посилаючись на південнокорейську газету "Чуна Ільбо". Автори видання не розкривають, втім, звідки у них така інформація. Як пишуть найближчі сусіди КНДР, військовий стан було введено в країні ще 29 січня. Прикордонні війська, а також усі військові сили в інших частинах країни були приведені в бойову готовність.

Також видання висловлює припущення, що ядерні випробування, підготовку до яких підтверджують знімки з супутникових карт Google, відбудуться або 16 лютого (в день народження Кім Чен Іра), або 25 лютого - в день інавгурації президента сусідньої з КНДР Республіки Корея Пак Кин Хе. Повідомляється також про підвищену активність північнокорейських військових в районі полігону Пунгері, де мають відбутися ядерні випробування.

Рішення про дострокове проведення ядерних випробувань Північна Корея прийняла як відповідь представникам ООН, які 22 січня заявили про введення проти КНДР додаткових економічних санкцій.

Вести

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ