Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Північна Корея візьме участь у наступних двох Олімпіадах

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявляє, що Північна Корея візьме участь у наступних двох олімпійських іграх, які відбудуться в Японії і Китаї. Про це Бах заявив після зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Пхеньяні, - Радіо Свобода.
Після його повернення Бах у Пекіні заявив журналістам, що Північна Корея візьме участь у Літніх Іграх 2020 року в Токіо і на Зимових Іграх 2020 року, які відбудуться у Пекіні.

«Це повністю підтримав керівник КНДР у дуже відкритій і плідній дискусії, яку я мав з ним вчора», – сказав Бах, використовуючи абревіатуру для офіційної назви країни – Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Спортсмени з Північної та Південної Кореї, які мають намір провести саміт 27 квітня, разом пройшли під час церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор минулого місяця в Пхеньяні, Південна Корея. 
Напруженість між двома країнами суттєво зменшилась після Олімпійських ігор в Пхеньяні.

Запланований самміт між Кім Чен Ином і президентом Південної Кореї Мун Дже Іном буде лише третім з часів корейської війни 1950-53 років.

Також очікується, що зустріч між Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом відбудеться до кінця травня на тлі глобальних дипломатичних зусиль, спрямованих на врегулювання протистояння через ядерну програму КНДР.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ