Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Північна Корея вивела тактичні ракети на бойові позиції

Північна Корея вивела на позиції мобільні ракетні системи, повідомляє з посиланням на розвідку південнокорейська державна інформагенція “Йонхап”. У бойовій готовності старі радянські комплекси “Р-17”, відомі на Заході як “Скад”, та “Родон”. Вони здатні вражати цілі на відстані до тисячі двохсот кілометрів.

Менш ніж за добу спливає ультиматум, який Північна Корея дала своїм південним сусідам. КНДР погрожує “рішучими військовими діями”, якщо до одинадцятої ранку суботи за Києвом Сеул не зупинить пропаганду проти півночі.

Південна Корея наказала армії відповідати на будь-які провокації і обмежила доступ своїх громадян до спільної промислової зони Кесон, розташованої у Північній Кореї.

“Ситуація зараз дуже складна, тому ми повинні залишити в індустріальному комплексі Кесон лише мінімально необхідну кількість людей”, – сказав міністр Південної Кореї з питань об‘єднання Йон Чо Хі.

Ситуація між Кореями загострилася у четвер, коли сторони обмінялися артилерійськими ударами. Першими вогонь відкрили на півночі, намагаючись поцілити у гучномовці на іншому боці кордону. З них лунає пропаганда проти Пхеньяна. Сеул увімкнув їх після 11-річної перерви після того, як двоє південнокорейських солдатів підірвалися на міні у демілітаризованій зоні.

Євроньюз

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ