Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Півтори тисячі дрогобичан, хворих на цукровий діабет, з початку року змушені забезпечувати себе препаратами інсуліну за власний кошт

23 січня Дрогобицький міський голова Микола Гук звернувся із листом до начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ігоря Герича, у якому висловив своє стурбування щодо ситуації, яка склалася із забезпеченням людей, хворих на діабет, безкоштовним інсуліном. Повідомили „Гал-іnfо” в управлінні з питань внутрішньої політики ЛОДА.
„Півтори тисячі дрогобичан, які хворі на цукровий діабет, з початку цього року змушені за власний кошт забезпечувати себе препаратами інсуліну та цукрознижувальними таблетками, хоча держава гарантує надання їх безкоштовно, - йдеться у листі.- Минулого року закупівлю цих препаратів проводив відділ охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради і проблему вирішили. Цього року закупівля препаратів ведеться централізовано Львівським обласним ендокринологічним диспансером, але через процедури тендеру перші партії препаратів будуть надходити лише з другого кварталу 2008 року, що створює катастрофічну ситуацію у Дрогобичі. Ці препарати є життєво необхідними, а це значить, що протягом першого кварталу 2008 року півтори тисячі громадян міста, серед яких є діти та малозабезпечені пенсіонери, залишаються на волосині від смерті. Така ситуація породжує незадоволення міської громади. Просимо Вашої активної допомоги у якнайшвидшому вирішенні цього питання”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ