Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

План приватизації комунального майна міста перевиконано

Темпи приватизації комунального майна у Львові сповільнятимуться, оскільки план приватизації комунального майна міста вже перевиконано. Про це «Гал-info» повідомив  начальник Управління комунального майна міста Микола Винничук.

«Якщо говорити про кошти отримані від приватизації майна, то з початку року ми вже забезпечили надходження 78,7 млн грн., при плані в 65 млн. грн. – здебільшого за рахунок викупу, і 23 об’єкти шляхом проведення конкурсів».
Зі слів Винничка, існує три варіанти приватизації об’єктів, що перебувають в комунальній власності міста: викуп, конкурс та аукціон. «Близько 95 % об’єктів, наголошую, об’єктів, а не земельних ділянок, продаються шляхом викупу, і лише 5 шляхом аукціону та конкурсів. Об’єкти, які приватизуються шляхом викупу, не перебувають в оренді. Процес приватизації триває 2 місяці. В тиждень ми укладаємо близько 5-10 приватизаційних угод, в місяць – 20-30», — каже Винничук. За його словами, треба відокремлювати об’єкти приватизації, які обов’язково містять приміщення, від земельних ділянок міста, які, за словами голови міста Андрія Садового, реалізовуватимуться лише під будівництво готелів та автостоянок. «Ми продаємо лише об’єкти, і новий власник будуватиме на них те, що захоче. Крім закладів грального бізнесу. Такою є наша обов’язкова умова», — каже Винничук.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ