Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Плантацію коноплі знищили на Львівщині – господиня каже, що годувала нею курей

У Пустомитах на Львівщині виявили чималу плантацію коноплі. Правоохоронці підрахували – вартість такої партії дурману, щонайменше, сто тисяч гривень. Марихуана росла на городі за хатою та навіть у квітнику. Власниця садиби переконує – і гадки не мала, що то за трава, повідомили у СЗГ ГУМВС України у Львівській області.

О дев’ятій годині ранку міліціонери вже чатували біля брами. Пояснюють - надійшла інформація, що у цьому господарстві росте конопля. Тож повинні були перевірити, чи дійсно це так.

Хвіртка виявилась зачиненою. На подвір’я не потрапиш. Подзвонили у двері, та господиня не поспішала відчиняти.

За кілька хвилин почули метушню за хатою. Обійшли будинок з іншого боку та побачили жінку, яка хутко бігала по городу і зривала якісь кущі.

«З’ясувалося, що господиня виламувала рослини коноплі, скидала їх на подвір’ї та вже збиралася підпалити», - говорить майор міліції Оксана Яцуха, старший слідчий Пустомитівського РВ ГУМВС України у Львівській області.

Та знищити дурман не вдалося - завадили оперативники. Вони знайшли на подвір’ї більше тридцяти виламаних кущів. Ще дев’яносто рослин коноплі жінка просто не встигла зірвати.

Марихуана росла на городі за хатою та навіть у квітниках. Господиня переконує – і гадки не мала, що то за трава. Думала, то звичайні бур’яни. Каже, годувала ними домашню птицю – курей та качок.

У такі відмовки правоохоронці не вірять. Переконані – жінка лукавить. Адже чомусь саме ці «бур’яни» так завзято взялась зривати, щойно побачила оперативників.

Донька власниці розповіла, що два останні місяці у садибі ніхто не жив. «Тут нікого не було, сюди якщо і заїжджали, то лише не кілька хвилин, - пояснює вона. – Та конопля сама насіялась. Ніхто її спеціально не садив».

Як усе було насправді – правоохоронці обіцяють з’ясувати найближчим часом. Вже відомо, що власники садиби – мати та донька – працюють нотаріусами. Тож про відповідальність за вирощування коноплі, вочевидь, знали.

Взірці вилучених рослин вже скерували на дослідження. За попередніми підрахунками, вартість такої партії дурману, - понад сто тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ