Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Планується, що наступного року діятиме державна програма збільшення поголів’я ВРХ, - Іван Стефанишин

З початку року у Львівській області було штучно запліднено 770 корів, що на 260 більше, ніж минулого року. Про це повідомила технік штучного осіменіння Львівського наукового виробничого центру «Західплемресурси» Ольга Папроцька.

До кінця року планують запліднити 3541 корову. Загалом в день «Західплемресурси» отримує 18-27 викликів, одне осіменіння коштує 15 гривень. Якщо перша спроба була невдалою, то другий раз запліднення здійснюється безкоштовно. Зараз область обслуговує два автомобілі, які працюють на 32 села. У 75% випадках запліднення вдається з першої спроби. До того ж господарям пропонують обрати породу – м’ясну або молочну.
Як зазначив заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин, наразі в області практично немає молочного поголів’я, колись воно становило близько одного мільйона голів, а зараз скоротилося більш як в два рази. Оптимальною для Львівщини була б цифра 500 тисяч молочного рогатої худоби. Тому планується, що наступного року діятиме державна програма збільшення поголів’я, зокрема планується впровадження нових і великих ферм, малі ферми – до 20 корів, великі – до 100 корів. З бюджету буде компенсуватися купівля стада. Окрім вирощування корів і збору молока, всі підприємства будуть обладнані і спеціальними установками для збереження і, можливо, переробки молока.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ