Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни підняли Вифлеємський Вогонь Миру на Говерлу

24 грудня пластуни Львова разом з Вифлеємським Вогнем Миру піднялися на найвищу вершину України – гору Говерла. Захід приурочено до 20-річчя започаткування акції «Вифлеємський Вогонь Миру» – повідомив „Гал-іnfо” прес-секретар Львівської організації „Пласту” Ярема Дух.

Група з 16 осіб на вершині гори прикріпила до хреста лампадку з Вифлеємським Вогнем та пояснювальну табличку. Після пластових церемоніалів, зокрема, молитви, учасники заходу пообідали та почали спуск. Увечері цього ж дня пластуни успішно повернулися до Львова.
Окрім того, у Львові пластуни, спільно з представниками «Харцерства польського в Україні» та «Скаутів України» у «Латинській катедрі» передали Вифлеємський Вогонь Миру львівській громаді Української римо-католицької церкви. Після урочистої передачі Кардинал Мар'ян Яворський відправив Передріздв'яну Службу Божу.
Нагадаємо, 23 грудня Вогонь у Києві було передано Президенту України Віктору Ющенку. 22 грудня пластуни зі Львівської станиці НСОУ «Пласт» передали Вифлеємський Вогонь Миру міському голові Львова Андрію Садовому. Церемонія передачі відбулася у кабінеті мера. Від лампадки, яку пластуни принесли з собою, вони запалили лампадку у кабінеті мера.
20 грудня 2006 року, на митному переході «Рава-Руська» представники Національної скаутської організації України «Пласт», у рамках світової скаутської естафети отримають від польських скаутів-харцерів Вифлеємський Вогонь Миру, щоб розповсюдити його Україною. 
     Цього року проведення акції благословила Українська православна церква київського патріархату, Українська автокефальна православна церква, Українська греко-католицька церква, Римо-католицька церква.
     У Львові Вогонь віднесуть на зберігання до соборів УГКЦ, УПЦ КП та УАПЦ – до Церков, що благословили проведення акції в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ