Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни проводять фестиваль, присвячений народженню засновника скаутського руху

25-26 лютого у Львові проходить Фестиваль Пластової Творчості „День Пластуна — 2006”, присвячений дню народження засновника скаутського руху Роберта Бейдена-Пауела (Robert Baden-Powell). У дванадцятий раз від 1991 року пластуни Львівщини та інших областей зібралися для того, щоб спробувати свої сили у мистецтві театру, кіно та фотографії.

Цього разу на фестивалі введено нові спецефекти, зокрема три плазмових телевізори, мультимедійні ролики із використання живих кадрів. Новизною у цьогорічному фестивалі-конкурсі стали також понад 150 гостей Києва, Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська, Коломиї, Одеси, Севастополя та Луцька.
 Розпочався «День Пластуна» з урочистого мультимедійно-театралізованого відкриття. Цього року до програми Фестивалю увійшли три основні конкурси та кілька додаткових. Театральний конкурс «Літературний герой» зібрав 30 команд, котрі на сцені презентуватимуть свої вистави та артистичні здібності.
«Фотоконкурс пластових знимок» щороку знаходить серед десятків, поданих на розгляд компетентного журі, фотографій на пластову тематику кілька зроблених справді якісно та цілком професійно. Бажаючих взяти участь у фото-конкурсі хоч і велика, однак не в усіх є можливості.  Протягом двох днів Фестивалю фото виставлені для огляду у окремій виставковій залі — Галереї.
Всього лиш втретє, але не менш масштабно, ніж попередні, пройшов конкурс фільмів «Кінокульт». Основною особливістю цього конкурсу є те, що усі фільми пластового виробництва, про їхнє життя. Показ фільмів відбуватиметься протягом усього Фестивалю і усі охочі можуть з ними ознайомитися.
Кожен день Фестиваль завершуватиметься традиційними пластовими вечірками, а в кінці «Дня Пластуна» усі переможці отримають подарунки та цінні призи. Пластуни очікують цьогоріч загальну кількістю учасників близько тисячі осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ