Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни відзначили 88-му річницю Листопадового зриву 1918 року

29 жовтня 2006 року у Львові відбулися заходи на відзначення 88-ї річниці Листопадового зриву 1918 року, організатором якого виступив Львівський осередок «Пласту», у котрому взяли участь понад 130 пластунів. Про це «Гал-info» повідомив прес-секретар Львівського осередку „Пласту” НСОУ Ярема Дух.
 Незважаючи на складні погодні умови, 31 пластова команда змагалася вулицями Львова за перемогу. Для того, щоб бути першою, учасники повинні були зібрати у місті літери українського алфавіту, що були потрібні у розкодуванні фінальної загадки.
 Для того, щоб отримати літери, треба було виконати певні завдання. Окрім традиційних пластових, закодованих у коротенькі віршики, – прибігти у певне місце і щось зробити, було багато нововведень. До прикладу, у певний час відповісти на дзвінок вуличного телефону-автомату, почути літеру від ді-джеїв радіо «Львівська хвиля», прочитати її на веб-сайті, знайти на грошах, відшукати у газеті та ін.
 Ввечері, перед оголошенням результатів, учасники гри вшанували на Янівському цвинтарі тих, що полягли за Львів у 1918-1919 роках, — поклали вінки до могил та запалили лампадки на вшанування пам’яті померлих.
 В кінці усі призери були нагороджені подарунками, зокрема переможці отримали від організаторів, куреня «Лісові Чорти», вечерю у одній із львівських піцерій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ