Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Платіні дав Януковичу 2 місяці, але не у формі ультиматиму

"Ми зможемо завжди організувати Євро-2012 з чотирма містами в Польщі і двома в Україні", - сказав Платіні після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

 

УЄФА може організувати Євро-2012 з чотирма містами в Польщі і двома в Україні.

Про це у четвер, 8 квітня, заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

 

"Немає плану Б щодо України. Ми гратимемо в Україні. Ми вирішили грати в чотирьох містах. Але якщо одне місто випаде, то будемо грати в двох містах. Таке наше рішення", - наполіг Платіні.

"Ми з президентом розмовляли 30 хвилин. Під час розмови я був дуже чітким, зрозумілим і чітко пояснив ситуацію. Я пояснив що протягом останніх трьох років Григорій Суркіс дуже багато працював з усіма містами, але нам були потрібні гарантії з боку уряду для того, щоб просуватися далі", - наголосив керівник УЄФА.

"Я підкреслив, що протягом наступних двох місяців Україна має показати сильне просування для того, щоб є намір і буде все зроблено", - додав він.

Платіні заявив, що наполягав на двох місяцях, "бо після них буде дуже важко надолужити згаяний час".

За словами Платіні, Янукович запевнив, що роботи будуть зроблені і що він особисто стежитиме за проведенням всіх робіт і все буде готове.

Платіні переконаний, що Янукович усвідомлює, що є дуже багато роботи і що це дуже важливо для України. "Він мене запевнив, щоб Євро-2012 добре пройшло в Україні", - зазначив керівник УЄФА.

Він також висловив сподівання, що Україна прийматиме чемпіонат у 4 містах. "Я сподіваюся, що це буде так. я чекаю конкретних дій і відповідей з боку уряду щодо тих обіцянок, які нам дав президент".

"Тут не йдеться про якісь об'єкти, а йдеться про двомісячний строк. Хочу повторити ще раз: виконком вирішав відвідати 4 міста в Польщі і 4 в Україні. Якщо не буде стадіону в Києві, не буде Євро в Україні. Це такі правила, які були визначені виконкомом", - вкотре наголосив Платіні.

"Але не ніякий не ультиматум. Можна запевнити, що Євро в Україні відбудеться", - сказав він.

Президент УЄФА ухилився від питання, чи довелося йому в Україні стукати кулаком по столу. "Є речі, які говоряться пресі. Але з президентом України я не міг заявити щось, в чому я не міг бути впевнений. Я йому сказав, що ми маємо цю умову, що Україна має два місяці на ліквідацію цих проблем".

"Я людина, яка може зрозуміти дуже багато речей. Я також враховує те, що були значні політичні зміни в Україні та економічна криза. Не можна весь час переносити дату", - зазначив очільник Союзу європейських футбольних асоціацій.

Платіні уникнув відповіді на питання, що станеться, якщо Україна не покаже сигнали готовності УЄФА.

"Я сказав президенту республіки (Януковичу - ред.), що очі всього світу дивляться на Україну. І зараз Україна перебуває на дуже важливому роздоріжжі щодо свого іміджу. Це стосується лише футболу і Євро-2012. Я попросив президента, щоб він об'єднав весь виконавчий комітет цим питанням", - пояснив він.

Платіні впевнений, що Україна все виконає, "бо президент дав всі гарантії".

Керівник УЄФА також розповів, які конкретні проблеми є в українських міст.

"Деякі міста мають проблеми зі стадіонами, наприклад, Київ і Львів. Також є проблеми з готелями там, де є стадіони - у Харкові та Донецьку. І в деяких містах є проблеми з аеропортом і їх розширенням. Якщо ми хочемо мати стадіон у Львові, то треба його починати будувати зараз, бо більше відтягувати не можна. Ми не можемо чекати півтора року і не можемо збудувати стадіон за шість місяців", - сказав він.

"Я відвідав стадіон тут в Києві і бачив, що дуже багато людей працює на ньому. Я бачив аеропорт Києва, який будується, бачив аеропорт в Харкові, де також працює багато людей і безпека праці там забезпечена", - відповів Платіні на питання щодо дотримання умов праці на об'єктах. - champion.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ