Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Плати за оренду комунального майна до бюджету області протягом I кварталу 2006 року надійшло в сумі 4,5 млн грн

Плати за оренду комунального майна до бюджету області  протягом  I кварталу 2006 року надійшло в сумі 4,5 млн.грн або 24 відсотки до річного плану. Лише на 2,5 відсотка виконується річний план у м. Самборі, 6,1 відсотка - Городоцькому районі, 10,1 відсотка - Кам’янка-Бузькому, 11,6 відсотка -  Жовківському, 15,5 відсотка - Радехівському, 15,6 відсотка – Мостиському, 15,8 відсотка – Яворівському, 17,4 відсотка – Самбірському, 20,3 відсотка - Миколаївському районах. У порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшились надходження в містах Червонограді, Самборі, Моршині, Новому Роздолі, Трускавці,  Миколаївському, Самбірському та Перемишлянському районах. Про це під час колегії ЛОДА повідомив начальник фінуправління Олег Демків.

Не забезпечено в області виконання планових завдань з надходження коштів від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення (рівень виконання річного плану становить 13,7 відсотка), що свідчить про послаблення контролю органами державних адміністрацій та  місцевого самоврядування, адже згідно Закону України „Про Державний бюджет України на 2006 рік” контроль за надходженням до бюджету зазначених платежів поряд з органами Державного комітету України по земельних ресурсах покладено на відповідні органи.
Внаслідок порушення термінів сплати, а також її відтермінування за умовами договорів має місце заборгованість покупців за придбані земельні ділянки несільськогосподарського призначення в сумі близько 11,2 млн.грн., у тому числі 4,1 млн.грн. - у м. Львові, 1,6 млн.грн. –  м. Червонограді, по 0,8 млн.грн. - у м. Трускавці, Пустомитівському та Сокальському районах, 0,3 млн.грн. – у Яворівському районі.
Суттєвого покращення вимагає фінансово-економічна діяльність комунальних підприємств і, особливо, здійснення контролю за нею з боку органів місцевого самоврядування. Місцеві ради самоусунулись від постійного моніторингу та контролю за роботою зазначених суб’єктів господарювання. Незважаючи на зменшення кількості споживачів комунальних послуг, витрати на їх надання продовжують зростати; не проводиться скорочення чисельності адміністративно-управлінського персоналу.
Недостатньо активно та ефективно використовуються можливості тимчасових комісій з питання забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Загалом у I кварталі 2006 року у області проведено 121 засідання комісій. Проте, жодного разу не проводились засідання комісій у м. Новому Роздолі та Старосамбірському районі. Лише по одному засіданні проведено в м. Бориславі, Червонограді, Золочівському, Мостиському та Стрийському районах.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ