Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

По Львівській області порушено 332 справи про банкрутство

Станом на 01.06.2006 року по Львівській області Господарськими судами порушено всього (з урахуванням попередніх років) 332 справи про банкрутство відносно підприємств-боржників з сумою заявлених кредиторських вимог 380,8 млн грн, з них  за ст. 52   Закону України "Особливості   банкрутства   відсутнього боржника" – по 111 боржниках, кредиторські вимоги по яких становлять 30 млн грн. За заявами органів податкової служби порушено 204 справи, заявлені кредиторські вимоги становлять 75,4 млн грн.  У поточному році порушено за заявами органів ДПС 33 справи про банкрутство з сумою заявлених кредиторських і вимог 11,9 млн грн. Повідомила «Гал-info» прес-служба ДПА у Львівській області.
Податковий борг підприємств-боржників Львівської області, які перебувають в процедурах визначених Законом України від "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" станом на 26.06.2006 становить 136,7 млн грн. або 25,1 % від загальної суми боргу всіх боржників (545,6 млн грн). По 146 підприємствах, які перебувають в процедурі банкрутства, з сумою боргу 76,9 млн грн активи відсутні, а по 48 з сумою боргу 23,4 млн грн - активів недостатньо для погашення заявлених та визнаних судом кредиторських вимог. Порівняно з минулим роком відбулося зменшення податкового боргу банкрутів на 43,1 млн грн.
Однією з проблем в процедурі банкрутства для податкових органів є місячний термін, відведений для заявлення своїх конкурсних кредиторських вимог з дня опублікування  оголошення  про  порушення  справи  про  банкрутство  в  засобах масової інформації. Термін є недостатнім, оскільки в більшості випадків податковий борг по донарахованих сумах по підприємствах-боржниках не може бути заявлений як   конкурсні   вимоги   та   включений в реєстр кредиторських вимог, оскільки тривають затяжні судові оскарження і суми боргу не є узгодженими. Станом на 01.06.06 заявлені кредиторські вимоги становлять 380,8 млн грн. Водночас, сума визнаних господарським судом кредиторських вимог становить 322,9 млн грн.
У поточному році в погашення податкового боргу підприємств-банкрутів надійшло 17,8 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ