Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

По Львову курсуватимуть сім нових тролейбусів із низькою посадкою

Сім нових сучасних тролейбусів із низькою посадкою прийняло в експлуатацію сьогодні, 26 вересня, ЛКП „Львівелектротранс”. Вже найближчим часом ці тролейбуси почнуть працювати за своїми маршрутами. На урочистій презентації тролейбусів міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що унікальність нових тролейбусів полягає у тому, що вони мають низьку посадку – висота підлоги складає лише 25 сантиметрів. Відтак у них зручно заходити дітям та літнім людям. А крім того машини обладнані спеціальними майданчиками для інвалідних колясок. 
Як наголосив Андрій Садовий, ЛМР вивчить маршути, які користуються найбільшою популярністю серед інвалідів і по одному такому тролейбусу буде їздити на кожному з цих маршрутів. Також буде складено детальний графік руху тролейбусів, так, щоб пасажири могли знати, в який час і в яке місце вони прибуватимуть. Крім цього „Львівелектротранс” запустив в експлуатацію ще вісім нових, але вже звичайних тролейбусів.

 На закупівлю тролейбусів з низькою посадкою з міського бюджету виділили 6 млн. 13 тисяч гривень, вартість кожного тролейбуса - 859 тисяч гривень. Нові тролейбуси ЛАЗ-Е183Т1 виробництва Львівського автобусного автобусу, ці машини вже працюють в інших містах України, зокрема у Києві, і добре себе зарекомендували.
Новий тролейбус вміщає 100 пасажирів, з них 30 сидячих місць, а 70 – стоячих. На закупівлю інших восьми тролейбусів ЛАЗ-52522, з міського бюджету виділено 2 млн. 566 тисяч гривень. Крім цього, у бюджеті міста на цей рік передбачено 700 тисяч гривень на капітальний ремонт рухомого складу „Львівелектротрансу”, а Управління транспорту і зв’язку ЛМР оголосило тендер на проведення цих робіт. За ці кошти буде відремонтовано три тролейбуси та чотири трамваї.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ