Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поблизу Світлодарська сапери знайшли російську касетну міну

1/3
Військові сапери знайшли на полі поблизу Світлодарська російську касетну протитанкову міну ПТМ-3. Про це повідомив прес-центр АТО за результатами робіт з розміновування територій Донбасу.

Військові сапери продовжують звільняти мирні території Донбасу від вибухонебезпечних предметів. Так, фахівці центру розмінування Збройних Сил України організовують допуск місцевим енергетикам до небезпечних ділянок, аби ті мали можливість проводити дефектування та ремонтно-відновлювальні роботи високовольтних ліній електропередач Вуглегірської ТЕЦ. Таким чином спільними зусиллями армійців та цивільних електриків, окуповані українські території, згідно Мінським угодам, отримають електроенергію вже найближчим часом. 

У лютий мороз на засніженому полі поблизу Світлодарська сапери перемістили об’єкт на іншу ділянку за допомогою заряду малої потужності. Далі роботизована система MOD-2 випробувала вибухонебезпечний предмет в декількох проекціях. Це дало можливість підійти до об’єкту та відзняти маркування російської протитанкової міни.

- Ми виявили російську касетну протитанкову міну ПТМ-3, котра спрацьовує дистанційно, - повідомив керівник саперного підрозділу з позивним Самаран. – Вона могла спрацювати в момент, коли поблизу проїжджала б автівка чи військова бронетехніка. Тому ми працювали швидко та ефективно. 

Ця дистанційна вибухівка вкотре підтверджує присутність російського озброєння на території України. За домовленостями досягнутими у Мінську, українські Збройні Сили не використовують такі касетні протитанкові міни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ