Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Побороти весняну депресію допоможуть піші прогулянки, яскравий одяг і дружні вечірки

На тлі прикрих прогнозів синоптиків про те, що прихід весни знову відкладається, "порадували" психологи й психіатри: вони оприлюднили поради боротьби з ознаками весняної депресії, що може виникнути через холодну й сніжну погоду.

Керівник відділу Державного наукового центру соціальної й судової психіатрії імені Сербського професор Борис Положий з якості перевірених способів подолання весняної депресії рекомендує активний відпочинок.

"Фізичні навантаження, будь то ходьба, фітнесс або просто піші прогулянки, вони за своєю дією схожі з легкими антидепресантами", - сказав професор. Якщо ж симптоми сезонної депресії не проходять згодом, тоді вже необхідно звернутися до фахівця-психіатра, указав фахівець.

Керівник відділення міжвідомчої взаємодії з профілактики психічних розладів Московського НДІ психіатрії, професор Тетяна Клименко рекомендувала піші прогулянки "по білому світлу й по сонцю".

При цьому вона радить жінкам уже зараз переходити на більше яскравий і легкий весняний одяг, доповнюючи вбрання будь-якими яскравими прикрасами. А якщо чоловіки не купують дружинам квіти, їм радять самим купити яскраву кімнатну квітку й поставити її на видне місце.

Положий пропонує ще один перевірений "антидепресант": запросити додому гостей і організувати вечірку. А якщо на роботі щось не виходить, то й "не треба насилувати свій організм", уважає психіатр. На його думку, всі невирішені завдання краще буде доробити легко й із задоволенням, коли настрій підвищиться, а їм і працездатність.

На думку психотерапевта Костянтина Вільхового, пережити тривалу зиму дозволять знаки весни, які потрібно знаходити, і привів приклад. "Незважаючи на те, що йде сніг, коли світить сонце, чутно капання, уже розпускається верба й набухають бруньки", - образно пояснив експерт. А снігопад, на його думку, можна сприймати, як компенсацію за безсніжні листопад і грудень.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ