Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Побутові стоки у Ходорові скидають у меліоративний канал в центрі міста

Господарсько-побутові стоки у Ходорові скидають у меліоративний канал, який проходить центральною частиною міста. Такий висновок зробило Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, на місці розглянувши звернення міського голови Ходорова до голови ЛОДА щодо несанкціонованого скиду господарсько-побутових стоків від житлового масиву „Троянда”. Повідомила прес-служба управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.
У 80-ті роки, щоб запобігти заболоченню і підтопленню міста, через центральну частину Ходорова було прокладено два меліоративні канали. Трохи пізніше у мікрорайоні міста під назвою „Троянда” було збудовано декілька багатоповерхових будинків на 540 квартир з центральним водопостачанням. Проте каналізаційну мережу в цьому районі не збудували, а  господарсько-побутові стоки від будинків були відведені у меліоративний канал. Крім того, у канал несанкціоновано було відведено побутові стоки від окремих індивідуальних помешкань городян. Половина міста не каналізована, очисні споруди у місті Ходорів не функціонують.
 Як наслідок, спостерігається забруднення каналу та неприємний запах вздовж нього.  Забруднені води з каналу без очистки стікають у ріку Луг, притоку Дністра.
У другий меліоративний канал без відповідної очистки потрапляють дощові стоки міста, а також частково побутові стоки від окремих індивідуальних будинків. Вода з цього каналу також потрапляє у р. Луг.  Канал є замуленим і заріс болотною рослинністю. У результаті цього під час інтенсивних опадів спостерігається підтоплення городів і господарських споруд мешканців вулиць Рильського, отця Довгого, Ірини Вільде тощо.
Через відсутність фінансування у 2006 році будівництво каналізаційно-очисних споруд наразі не ведеться, хоча введення в експлуатацію їх першої черги передбачено у цьому році. Хоча з обласного природоохоронного фонду в І півріччі профінансовано 150,0 тис. грн за  програмою „Капітальний ремонт та реконструкція діючого комплексу очисних споруд м. Ходорів”.
Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області скерувало лист голові Львівської облдержадміністрації з проханням: виділити у 2006 р. запланованих коштів з Державного бюджету, запланувати на 2007 рік у місцевому, районному і обласному бюджетах коштів на проектування і будівництво каналізації та каналізаційно-очисних споруд у м. Ходорів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ