Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Почніть санкції — зупиніть насильство» — активісти вимагатимуть в ЄС введення санкцій

У понеділок, 20 грудня, о 12.00 активісти Громадського сектору Євромайдану, учасники протесту на Майдані Незалежності, прийдуть до представництва Єврокомісії у Києві (вул. Володимирська 101), щоб закликати до негайного запровадження персональних санкцій для відповідальних за застосування сили проти мирних протестувальників і журналістів, а також причетних до прийняття антиконституційних законів в Україні, що порушують фундаментальні права людини. Повідомив прес-центр Громадського сектору.

На думку активістів, відповідальність за насильство 19 грудня на вулиці Грушевського в Києві несе, зокрема і Європа, яка своєю бездіяльністю та практично мовчазним спостеріганням за подіями в Україні, висловлюючи підтримку лише словами, але не реальними діями, підриває віру українців у дієвість ненасильницького протесту. Бо мирний спротив переростає у силу, якщо він отримує підтримку. Якщо конкретних дій немає, а правляча влада водночас приймає закони проти протестів та розгортає диктатуру, то провокується насильство.

Європа може зупити насильство, застосувавши санкції. Громадськість прийде з плакатами «Пам’ятайте Мюнхен 1938», «Криваві гроші вбивають демократію», «Бездіяльність Європи провокує насильство» та ін.

Очікується, що до учасників акції вийде представник Європейської комісії, щоб передати вимоги активістів.

Як відомо, одночасно у вівторок, 21rom січня, Руслана Лижичко у Брюсселі  візьме участь у засіданні Європейського комітету з економічної та соціальноЇ політики, який є дорадчим органом Європейського Союзу, щоб передати вимоги українців про санкції. Цього дня там також пройде акція біля Європейського Парламенту (площа Люксембург о 12.00).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ