Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Подаруй дитині книжку! Зроби її життя цікавішим, – президент Форуму видавців Олександра Коваль

Завтра, 30 березня, у Львові розпочнеться благодійна акція «Подаруй дитині книжку!». З 30 березня по 30 квітня кожен охочий зможе принести книги для сиріт та малозабезпечених дітей у Музей ідей. Про це сьогодні, 29 березня, повідомила президент громадської організації «Форму видавців» Олександра Коваль.

 

Олександра Коваль висловила сподівання, що цьогорічна акція збере 100 000 книг. «Хочемо в кожен дитячий будинок передати бібліотеку з тисячі книжок, - розповіла Олександра Коваль. – Перша така акція пройшла в Києві у 2006 році, і ми зібрали 25 000 книг, наступну акцію провели у Львові і зібрали всього 2 500 книг, частина з яких була вже непридатною для читання».

 

Активно долучилися Львівська міська рада та Львівська державна обласна адміністрація. Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олексій Побурко наголосив, що для сиріт і малозабезпечених дітей, освіта – це єдина надія на краще життя.

 

Як розповіла голова Львівського астрологічного товариства Любов Янків-Вітковська, готується звернення до підприємців, багатих людей області, зокрема до Петра Писарчука, братів Дубневичів та Петра Димінського, а також до депутатів Верховної Ради України. Хоча, за словами Олександри Коваль, минулого разу на цю акції із усіх 450 народних обранців відгукнувся лише Володимир В’язівський.

 

Зібрані книги передадуть 1 травня під час IV спеціалізованого «Форму видавців – дітям».

 

Принести книги можна щодня з 30 березня по 30 квітня (крім 4, 5 квітня) з 10.00 до 22.00 у Музей ідей, що знаходиться за адресою: м. Львів, вул.. Валова 18А. Також принести книжки можна в обласні і міські бібліотеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ