Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податківці та підприємці Львівщини обговорили програму модернізації ДПС України

Сьогодні, 30 травня, у ДПА у Львівській області керівництво ДПА України та представники Світового Банку і Міністерства фінансів США обговорили  з підприємцями Львівщини програму модернізації Державної податкової служби України.

На зустрічі були присутні заступник голови ДПА України Володимир Ревун, голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк, член наглядової ради проекту «Програма модернізації ДПА України» Юп ван Люнтерен, постійний радник Міністерства фінансів США при ДПА України Вільям Ремінгтон, керівник проекту «Модернізація державної податкової служби України» Крейг Ніл. Інтереси платників податків на зустрічі представляли близько 20 підприємців, зокрема голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин, голова правління «Кредобанку» Степан Кубів, голова ГО «Крок» Михайло Мужилівський, президент Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес та інші.
За словами Володимира Ревуна, Світовий Банк виділяє для модернізації української податкової великі гроші, тож члени Наглядової Ради Світового Банку вирішили зустрітися з підприємцями, щоб почути їхню думку щодо модернізації ДПС і обговорити проблеми, що виникають у них при сплаті податків. Юп ван Люнтерен зазначив, що податкова система має ґрунтуватися на чесності і довірі між платниками податків та податківцями. Своєю чергою, підприємці наголошували на тому, що потрібно максимально спростити систему адміністрування, зменшити періодичність звітів, усунути відмінності між податковим та бухгалтерським обліком тощо. Водночас, як з’ясувалося, більшість підприємців не ознайомлені з програмою модернізації ДПС і не знають, які саме заходи вона передбачає.
«Поки що в мене сталося дещо песимістичне враження, що є американські гранти і хтось просто відпрацьовує ці гроші. Але не можна сказати, що це треба припинити, адже їх бачення кінцевої мети подібне до нашого. У податковій має бути максимальна прозорість. Кожен підприємець, сидячі в офісі, через Інтернет має вирішувати усі проблеми з податковою. Безпосереднього контакту між податківцем та підприємцем просто не має бути», – поділився враженнями з «Гал-info» Ярослав Рущишин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ