Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податківці виявили „ділків”, що займалися підприємництвом без відповідних документів на оренду земельних ділянок

Податкова встановила факти здійснення діяльності без раніше укладених договорів оренди та здійснення підприємницької діяльності на земельних ділянках без правовстановлюючих документів - про це „Гал-іnfо” повідомив  відділ зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області.  
  Зокрема, робочою групою, створеною розпорядженням голови Золочівської районної державної адміністрації, в результаті проведеного рейду встановлено випадки здійснення підприємницької діяльності на земельних ділянках без правовстановлюючих документів та встановлено факти здійснення діяльності без пролонгації раніше укладених договорів оренди. Економічна ефективність проведеного рейду по розрахунках за мінімальними ставками орендної плати по виявлених фактах становить понад 6 тис. грн. 
 З метою забезпечення належного контролю адміністрування земельного податку з доходів фізичних осіб податковими органами області налагоджено співпрацю з органами місцевого самоврядування та земельних ресурсів з виявлення фактів нецільового використання земельних ділянок та використання їх без належних на це підстав.
При проведенні рейдових перевірок особлива увага приділялася використанню земель (роздержавлених суб’єктів та підприємств, по яких провадилась санація). Так, при перевірці приміщень, що належали ВАТ “Б” Стрийською податковою інспекцією виявлено громадян, що викупили зазначені приміщення, при цьому документів на оренду землі не оформлено. За результатами проведеного рейду забезпечено суттєве збільшення надходження до місцевого бюджету по платі за землю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ