Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податківці Яворівщини активно контролюють виплату заробітної плати в районі

Начальник ДПІ у Яворівському районі Олександра Жарко провела брифінг на тему „Виплаті заробітної плати – суворий контроль”. Начальник податкової інспекції зазначила, що однією з важливих конституційних норм є право громадян на заробітну плату, не нижчу за мінімальний розмір. Мінімальна заробітна плата, як державна соціальна гарантія, є основою для визначення конкретних розмірів зарплати та загального фонду оплати праці на кожному підприємстві, установі, організації. На сьогодні мінімальна заробітна плата становить 375 гривень, однак є випадки, коли мінімальні гарантії щодо оплати праці не дотримуються, заробітна плата виплачується несвоєчасно.

У першому півріччі працівники податкової інспекції активно проводили роботу щодо дотримання підприємствами, установами, організаціями та громадянами-підприємцями вимог чинного законодавства з виплат заробітної плати. Насамперед це – погашення заборгованості по заробітній платі, збільшення розміру зарплати, недопущення виплат її „в конвертах” або нижче мінімального рівня, легалізація найманих працівників. Сума заборгованості з виплат заробітної плати підприємств, установ та організацій району станом на 1 липня становила 1345 тис. грн.
Упродовж 2006 року завдяки вжитим заходам підприємства - боржники погасили заборгованість із виплат заробітної плати на суму 428,8 тис. грн, в результаті чого до бюджету надійшло 100,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб. Керівники 32 підприємств підняли заробітну плату до законодавчо встановленого мінімуму, на 44-х підприємствах розмір заробітної плати підвищився. По 58-х підприємствах відбувся ріст податку з доходів фізичних осіб. В результаті проведеної роботи з приватними підприємцями - фізичними особами легалізовано та залучено до оподаткування 155 найманих працівників, до бюджету надійшло 23,9 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.
Матеріали по 24 підприємствах за поданням ДПІ розглядає прокуратура району. Керівники, які порушують Кодекс законів про працю, будуть покарані, наголосила на завершення брифінгу Олександра Жарко. Повідомили в ДПІ у Яворівському районі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ