Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Податківця посадили на 3,5 року за перешкоджання журналістам

Миколаївського Центральний районний суд Миколаєва визнав винним офіцера податкової міліції у перешкоджанні професійній діяльності журналістів у травні 2011 року і засудив його до 3,5 років позбавлення волі.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на прес-службу прокуратури Миколаєва.

„Колишнього співробітника спецпідрозділу податкової міліції «Рись» Володимира Гудиму визнано винним у перешкоджанні журналістській діяльності та перевищенні службових повноважень. За ці дії його засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі”, - йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, що 31 травня 2011 року до редакції миколаївської газети «Наше місто» звернулася громадянка, яка повідомила, що її чоловіка викрали невідомі особи, і він знаходиться в будівлі спеціалізованої державної інспекції по роботі з великими платниками податків Миколаєва.

Кореспонденти Олександр Влащенко та Наталія Барбарош прибули до інспекції. Вони пред’явили працівникам податкової міліції службові посвідчення і попросили пояснити ситуацію, що склалася. Отримавши відмову, представники ЗМІ залишилися в холі будівлі.

У цей час адвокат почав вимагати від податківців пропустити його до підзахисного, але також отримав відмову. Влащенко та Барбарош почали знімати на фотокамери процес спілкування працівників податкової міліції та адвоката. Працівник відділу «Рись» відібрав фотоапарат у Влащенка. Через деякий час камеру повернули, але знімки були знищені. Податківець намагався відібрати фотоапарат у Барбарош, завдавши їй у результаті легких тілесних ушкоджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ