Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова обіцяє розрахуватися з іноземними інвесторами

Протягом 2012 року Державна податкова служба врегулює всі спірні питання щодо відшкодування ПДВ іноземним інвесторам. Про це заявив голова ДПС України Олександр Клименко, йдеться у повідомленні відомства.

"Ми не відмовляємося від своїх зобов’язань. Ми максимально розрахуємося із заборгованістю перед іноземними інвесторами. Але при цьому природа податкового кредиту повинна повністю виключати так званий "схемний" кредит. Суми, що надаються до відшкодування, повинні бути чистими з точки зору законодавства та ризиків щодо ухилення від оподаткування", - зазначив Клименко.

Загалом, протягом минулого року платникам відшкодовано майже 43 млрд гривень податку на додану вартість.

Це удвічі перевищує показник 2010 року.

Тоді платники отримали бюджетну компенсацію у 24 млрд гривень.

Для упередження підприємців від роботи із сумнівними контрагентами, відзначив Клименко, податкова пропонує новий сервіс "горизонтального моніторингу".

Це, по суті, безкоштовний аудит, який отримуватимуть підприємці для виявлення "небезпечних" бізнес-партнерів.

"Загалом 2012 рік буде присвячено плідній роботі з іноземними інвесторами. Я маю на увазі не фіскальний супровід, а рівень сервісу та готовність реагувати на проблеми платників", - сказав Клименко.

"У відповідь ми розраховуємо на те, що компанії з іноземним капіталом імпортують до України європейські тренди, найкращі зразки сумлінного ведення бізнесу та податкової культури", - додав він.

"Економічна правда"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ