Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова перевірила експортерів металобрухту та донарахувала до бюджету разом з фінансовими санкціями майже 5 млн грн

Податкова перевірила суб’єктів підприємницької діяльності - експортерів металобрухту та донарахувала  до бюджету разом з фінансовими санкціями майже 5 млн грн. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадкістю ДПА у Львівській області.
Із 66 платників, які у статутних документах задекларували основним видом діяльності заготівлю металобрухту, у план-графік документальних перевірок платників на І-ІІІ квартал 2006 року ДПА у Львівській області включено 29 підприємств. Відповідно до інформації, отриманої від управління економіки Львівської обласної державної адміністрації, за цей період обсяг відвантаженого залізничним транспортом металобрухту становив 157 тисяч тонн. На території області 66 суб’єктів підприємницької діяльності на 102 земельних ділянках здійснюють господарську діяльність по заготівлі та переробці брухту.

Працівники обласної податкової згідно із затвердженим планом провели 23 перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють операції з брухтом та відходами чорних і кольорових металів. Порушення встановлено у 23 випадках. За результатами перевірок донараховано до бюджету разом з фінансовими санкціями майже 5 мільйонів гривень.
Проведеними перевірками досліджено порядок застосування облаштованих земельних ділянок для здійснення операцій з брухтом металів.
Під час проведення контрольно-перевіркових заходів встановлено, що найбільшими експортерами металобрухту Львівщини є фірми, які зареєстровані у таких країнах, як Польща, Молдова та Словаччина. Діючі брухтозаготівельні суб’єкти підприємницької діяльності, як правило, заготовляють металобрухт за місцезнаходженням продавця відповідних металоконструкцій, а не на території облаштованих спеціалізованих ділянок. Це сприяє тіньовій заготівлі металобрухту з подальшим оформленням документів від фіктивних СПД.
З метою підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи у сфері заготівлі та переробки брухту чорних металів та упередження незаконного відшкодування ПДВ експортерів брухту чорних металів ДПА у Львівській області розробило методичні рекомендації для перевіряючих дану категорію суб’єктів господарювання та в подальшому контролюватиме цей процес.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ