Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова починає боротьбу з офшорами

Державна податкова служба України (ДПСУ) та Американська торгівельна палата в Україні (АТПУ) утворили дві спільні робочі групи. Фахівці податкового відомства та бізнес-експерти разом працюватимуть над питаннями трансфертного ціноутворення, аби припинити практику мінімізації податків за допомогою офшорів, та питаннями перенесення збитків підприємств.

«Нас непокоїть ситуація, коли єдиний прибутковий підрозділ – це іноземна офшорна компанія, а великі промислові корпорації, які працюють в Україні, перманентно декларують збитки. Прибуток має формуватися і оподатковуватися в країні, де розташовані виробничі потужності та здійснюються господарчі операції», — зауважив Голова ДПСУ Олександр Клименко.

Крім того, експерти американської торгівельної палати погодилися надати свої пропозиції і бачення щодо випадків системної збитковості підприємств.

Також нещодавно фахівці податкової служби почали розробляти стандарти звітної документації у сфері трансфертного ціноутворення. Національні стандарти у цій сфері базуватимуться на рекомендаціях Ради ЄС (EUTPD).

Нагадаємо, що нещодавно Американська торгова палата написала відкритий лист премєру Азарову, в якому попросила захисту від тиску податкових органів.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ