Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Податкова пообіцяла скоротити кiлькiсть перевiрок

Державна податкова служба на третину скоротить кiлькiсть документальних перевiрок суб’єктiв господарської дiяльностi. Таким чином втручання у дiяльнiсть сумлiнних платникiв податкiв буде зведено до мінімуму. Про це повідомила прес-служба ДПА України.

Скорочення перевірок розпочнеться з другого кварталу поточного року.

«Ми проаналізували подану звітність і визначили головнi ризики, що можуть призвести до мiнiмiзацiї податкових зобов’язань або до несплати податкiв. Вiдповiдно нашi ревiзори та аудитори, маючи необхiдну iнформацiю, звертатимуть увагу лише на тих, хто, ймовiрно, може використовувати незаконнi схеми ухилення вiд оподаткування», — заявив Голова ДПС України Вiталiй Захарченко.

Державна податкова служба України пропонує суб‘єктам господарювання добровiльно декларувати податковi зобов’язання та запровадила інформування підприємств про наявнi у їхнiй дiяльностi ризики і сумнiвних контрагентів.

«Полiпшення сервiсу для платникiв, вiдмова вiд фiскальних методiв — це пріоритети роботи нашої служби. Нове податкове законодавство, нашi заходи щодо реорганiзацiї роботи податкової служби покликані насамперед пiдтримати вiтчизняний бізнес та стимулювати розвиток економiки», — наголосив Віталій Захарченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ