Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова програла справу боулінг-клубу, і суд вимагає від неї відповісти, як сплачують податки інші аналогічні клуби

Першою судовою справою цього року ДПА у Львівській області стала справа підприємця Андрія Бенеця, якому належить боулінг-клуб „Острава” і він звернувся за допомогою до громадського клубу інтелектуально-творчої ініціативи „Династія” під керування Михайла Плєскова, який, натомість, звернувся до Асоціації платників податків.
За словами Михайла Плєскова, до боулінг-клубу „Острава” прийшли податківці і почали вимагати сплати податків за гральний бізнес. Вони вимагали сплатити за патент вартістю 24 000 гривень, що для цього підприємця є надто великою сумою, тому що в його боулінг-клубі „Острава” немає інших послуг, окрім гри, і він ще не виплатив коштів за обладнання.
Справу в суді проти ДПА цей підприємець виграв. Суд постановив сплатити йому компенсацію з Держбюджету, а також зобов’язав ДПА дати відповідь, як сплачують податки аналогічні клуби, що ДПА досі не зробила.
Наразі справа може мати продовження, оскільки ДПА  має право на апеляцію. За словами голови Асоціації платників податків Теодора Дяківа, подібні випадки із судовими процесами часто практикуються в ДПА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ