Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Податковий кодекс знищить малий бізнес, – Кінах

У проекті Податкового кодексу є дуже багато негативу. Таку думку в інтерв'ю «Главкому» висловив екс-прем'єр-міністр України, голова Українського союзу промисловців і підприємців, нардеп від Партії регіонів Анатолій Кінах.

Він вважає, що Податковий кодекс створює умови для ліквідації малого підприємництва в Україні. «Це неприпустимо, особливо в кризовий період, коли всі держави використовують підприємництво, як дуже ефективний метод самозайнятості людей. Адже за допомогою цього, людина в змозі за рахунок волі, праці та розуму створити кілька робочих місць і забезпечувати свою сім'ю», – сказав Кінах.

«Наприклад, уже в другому читанні підтримали норму, яка перекреслює розвиток малого бізнесу, особливо спрощенців. Я маю на увазі заборону віднесення на витрати юридичних осіб товарів і послуг, які вони отримують від підприємців-спрощенців. Для будь-якого економіста зрозуміло, що це бар'єр, який руйнує все. Також уже проголосували за абсолютно неприйнятну норму, яка дає право податкової адміністрації без рішення суду заарештовувати майно, продукцію і товари підприємців», – зазначив Анатолій Кінах.

На його думку, ідеологи Податкового кодексу фактично заганяють людей у глухий кут. «Потрібно боротися з тіньовою економікою, мінімізацією податків, розщепленням великих торговельних комплексів на десятки малих одиниць. Але це не повинно бути за рахунок людей, які ледве виживають. Це наша позиція, і вона обґрунтована», – наголосив нардеп.

Фото - nrb-rspp.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ