Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Подолати корупцію в судах можна лише за наявності політичної волі усієї влади, - депутат

Щоб зробити судову владу дійсно незалежною, необхідна політична воля Президента, виконавчої гілки влади, законодавчої та судової. Без цього жодні зміни до Закону «Про судоустрій та статус суддів» не забезпечать незалежність суддів. Про це сьогодні під час круглого столу щодо судової реформи в Українському кризовому медіа-центрі заявив депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько. Повідомила прес-служба депутата.

«Безперечно, ті положення законопроектів щодо внесення змін до Закону «Про судоустрій та статус суддів», які направлені на посилення незалежності судової гілки влади, мають бути підтримані. Це той крок, який сьогодні потребує українське суспільство, оскільки громадяни України мають надзвичайно низьку довіру до судової гілки влади. Але ні один з цих проектів не зробить судову владу незалежною», - підкреслив народний депутат.

Він наголосив, що для цього необхідна політична воля тих органів влади та посадових осіб, які мають прямий чи опосередкований вплив на судову гілку влади.

«Не через недостатність незалежності суддів у нас є корупція в судовій системі. А через те,  що на жаль, судді піддаються впливу та політичній корупції», - зауважив представник фракції «Батьківщина».

Також Іван Крулько наголосив, що дуже важливо, щоб розгляд Верховною Радою законопроектів про зміни до Закону «Про судоустрій та статус суддів» здійснювався відповідно до процедури, яка передбачена регламентом Верховної Ради України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ