Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Подробиці вчорашнього бою під Красногорівкою

Вчора, українські воїни відбили наступ диверсантів під Красногорівкою ціною загибелі трьох героїв. Ще сім військовослужбовців ЗСУ було поранено, один — потрапив у полон. Про це повідомили в штабі АТО.

Події ранку в районі населеного пункту Красногорівка 20 липня стали ще однією сумною сторінкою для українського народу. Ворожа ДРГ проникла на позиції ЗСУ й завдала підступного удару по позиціях одного з механізованих батальйонів.

Незаконні збройні формування розпочали операцію з масованих обстрілів українських позицій забороненими Мінськими домовленостями 120-міліметровими мінами та танковими снарядами. За попередніми даними не менше чотирьох танків вели вогонь з різних позицій. З метою організації бою по всій лінії оборони командир частини зайняв своє місце на командному пункті, для управління вогнем та резервами.

ДРГ противника налічувала 10-15 бойовиків.

Викривши ворожу групу, українські бійці відкрили вогонь у бік противника.

Під час перших хвилин бойового зіткнення двоє наших солдат отримали поранення не сумісні з життям.

Один із військовослужбовців влучним вогнем відправив у пекло одразу двох бойовиків, які, за попередніми даними, належать до батальйону “Оплот”.

Враховуючи раптовість удару противника і бойові втрати українських захисників, командир підрозділу, задля збереження життя побратимів, прийняв рішення відійти на проміжну позицію. Під час переміщення, було вбито ще двох найманців.

Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з’ясувалось, його, контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення.

Під натиском масованого стрілецького вогню з позиції українських бійців, противник був змушений відійти під прикриттям танків, мінометів та реактивних снарядів пересувного «Граду».

Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступенів важкості отримали троє українських бійців.

Близько шостої години щільність вогню противника з танків та мінометів дещо зменшилась. Для евакуації поранених бійців висунулись медичні автомобілі. Але противник продовжував обстріл. 120 мм міна вибухнула поряд з групою евакуації й поранила чотирьох військовослужбовців.

О пів на дев’яту, за даними радіоперехоплення, стало відомо про втрату противником чотирьох бойовиків. Коли ворог відходив, наші бійці зафіксували, евакуацію ще двох вбитих окупантів. Решта, кинувши своїх на полі бою зі зброєю спішно відійшли залишивши повний арсенал доказів (на фото) Російської присутності на Донбасі що використовується терористами та доводить факти постачання зброї та участі регулярних частин ЗС РФ у війні проти України. 

Трьох загиблих українських воїнів командування частини представить до державної нагороди “Орден Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня, на жаль, посмертно. Поранені бійці будуть представлені до орденів “За мужність”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ