Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівник військкому вимагав хабара у хлопця, який має право не служити

Як вже повідомлялось, у Львові затримали працівника військкомату на хабарі у розмірі 600 доларів. Виявилось, що хлопець, у якого вимагали гроші за станом здоров'я не міг проходити військову службу, а також він студент одного з львівських вишів. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Юлія Галущак, речниця військової прокуратури Західного регіону України.

Нагадаємо, учора, 18 квітня, у Львові на хабарі 600 доларів  було затримано начальника відділу обліку солдатів і сержантів Личаківського-Залізничного об'єднаного районного військового комісаріату. 47-річний чоловік вимагав гроші у  21-річного хлопця - за ухилення від проходження військової служби та отримання військового квитка.

Юлія Галущак розповіла, як затримали вимагача. Вчора, 18 квітня, ввечері поблизу церкви Св. Анни юнак, за попередньою домовленістю, зустрівся із працівником військкомату. Сів у його авто. Чоловік наказав йому покласти гроші під сидіння, що студент і зробив. Далі втрутились працівники військової прокуратури Львівського гарнізону та УСБУ у Львівській області.

За словами Юлія Галущак, про хабарника у відповідні служби повідомив сам хлопець. 

У Львові на хабарі затримали працівника військкомату

"Затриманий є львів'янином. Хабар виявлено і вилучено в повному обсязі під час проведення обшуку особистого автомобіля посадовця", - зазначила Юлія Галущак.

"Корупціонера затримано у порядку ст. 208 КПК України. Майору повідомили про про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Станом на сьогодні затриманий перебуває у СІЗО. Йому загрожує покарання від 8-12 років ув'язнення", - додала Юлія Галущак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ