Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Подяки Президента дістали і ті, хто створював Рух, і ті, хто писав на них доноси в КДБ?

Назву «Народний рух України» потрібно поховати в архівах історії. Про це учора, 12 січня, під час вручення подяк президента України учасникам Установчого з’їзду НРУ у вересні 1989 року заявив голова оргкомітету з відзначення 20-річчя заснування Руху Всеволод Іськів.

 

За його словами, нині є ідея, аби назву НРУ взагалі заборонили вживати. «Не можна дозволити використовувати назву «Народний рух України» як розмінну монету в політичних міждусобойчиках, – заявив рухівець.

 

Його підтримав і письменник Ігор Калинець, який висловив задоволення з того, що подяки, вручені засновникам Руху, підписав не нинішній лідер НРУ Борис Тарасюк. «Не можна допустити, щоб «Народний рух» використала в своїх цілях псевдоукраїнка чи інші політики».

 

Громадська діячка Ірина Калинець, виступаючи услід, зауважила, що їй приємно отримати подяку від Президента і додала, що «сьогодні отримали подяки не лише ті, хто створював Рух, а й ті, що писали на них доноси в КДБ». При цьому вона натякнула на одного з присутніх у залі. Звинувачений рухівець та однопартійці, які сиділи поруч нього, запропонували їй довести цей факт в суді.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ