Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Погана кібербезпека залишає США відкритими для ракетних нападів, - Пентагон

Погана кібербезпека залишає США відкритими для ракетних нападів.За словами спостерігача з Пентагону, збої в кібербезпеці підвищують загрозу «смертельних ракетних ударів»

У доповіді, датованій 10 грудня, яку оприлюднили лише у п'ятницю, підводяться підсумки восьмимісячного розслідування, проведеного Управлінням Генерального інспекції Пентагону. Звіт інспектора виявив незашифровані флешки, класифіковані сервери без блокувань і невиправлені комп'ютерні помилки, починаючи з 1990 року.

Кібербезпека втрачає базову значимість зарахунок нехтування шифруванням класифікованих флеш-накопичувачів і нездатність встановити фізичні блокування на критично важливих комп'ютерних серверах, що робить Сполучені Штати уразливими для смертельних ракетних атак, говориться в новому звіті внутрішнього спостерігача Міністерства оборони.

Зокрема, в ході перевірки були перевірені п'ять з 104 об'єктів Міністерства оборони, які керують системами протиракетної оборони і володіють технічною інформацією. Інспектор не вказує про які конкретно об'єкти йде мова у 44-сторінковому звіті. Проте у доповіді міститься безліч конкретних посилань на програми, що стосуються армії, флоту і Агентства з протиракетної оборони.

Інспектор каже, що недоліки можуть привести до розкриття «критично важливих деталей, які підривають цілісність, конфіденційність і доступність технічної інформації. Двічі він попереджає, що таке розкриття «може дозволити ворогам США обійти можливості системи протиракетної оборони, залишивши Сполучені Штати уразливими для смертоносних ракетних атак».

В ході аудиту були виявлені порушенням безпеки як мінімум в трьох з семи розглянутих факторів безпеки на всіх п'яти об'єктах.

Насамперед, найбільш тривожним з того, що виявила перевірка, є те, що мережеві адміністратори в трьох з п'яти установ не займались усуненням відомих вразливостей, зокрема навіть тими, які були відмічені з боку американського кібер-командування як “потенційно серйозні з необхідністю негайного вирішення”.

NBC News

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ