Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Погрози виселити апарат Львівської ОДА залишились тільки погрозами

Більшість депутатів Львівської облради обіцяли, що від 1 січня виселять із приміщення ради апарат Львівської обласної державної адміністрації. Однак чиновники і не думають покидати цю будівлю. Зрештою, ніхто їх не виселяє у ці дні. Однак в обласній раді стверджують, що не продовжили термін оренди будинку зі Львівською ОДА.

На останній сесії у середині грудня депутати ухвалили рішення про виселення з орендованих приміщень на вулиці Винниченка, що у центрі міста, чиновників ЛОДА. Зобов’язали управління майном спільної власності облради «вжити вичерпних заходів» для припинення угоди оренди. Відповідне розпорядження зробив і голова облради.

Але у третій день нового року у приміщенні спокійно і навіть натяку на велике виселення немає. Депутат Львівської облради зі фракції ВО «Свобода» Ярослав Качмарик пояснив Радіо Свобода, що ЛОДА попереджена про те, що угода про оренду не буде продовжена.

«Рішення сесії має бути виконане, але зараз свята. На 1 січня угода не продовжена. У даній ситуації щорічно угода пролонговувалась. Це робилось або автоматично, якщо сторони згодні, а якщо є розбіжності, то, згідно з чинним законодавством, маємо попередити. Тоді або угода припиняється і виселяють апарат, або справа переходить у суд. Наразі ми на етапі попередження, угода не є продовжена», – каже депутат.

Депутат із Партїі регіонів Ігор Грещук не підтримав рішення депутатів про виселення апарату ОДА, оскільки вважав його непрофесійним.

«Львівська облрада робила лише піар, який вилився у рішення, яке не має правових підстав. Є суттєві умови договору, однією з умов є питання терміну складання договору. Термін угоди про оренду має бути мінімум на п’ять років. Підстав для розірвання договору на сьогодні немає. Угода про оренду передбачає згоду сторін, а ОДА її не дає», – вважає регіонал.

Чи працюватимуть у приміщенні ради чиновники ОДА, залежатиме передусім від суду, якщо справа там розглядатиметься. Але навряд чи суд ухвалить рішення про виселення з будівлі апарату ЛОДА, це розуміють і львівські депутати.

Обласна адміністрація орендує три поверхи у будівлі, що у власності територіальної громади, а це близько трьох з половиною тисяч квадратних метрів площі. Вартість оренди, згідно з договором, гривня за метр квадратний. Несплата орендної плати в повному обсязі упродовж трьох місяців від дня закінчення строку платежу є підставою для дострокового розірвання угоди. Але ЛОДА за оренду гроші сплатила. Договір про оренду приміщень між облрадою і адміністрацією укладений від 24 лютого 2011 року. Згідно з чинним законодавством, мінімальний термін укладання угоди про оренду становить п’ять років.

На думку експертів, рішення про виселення апарату ЛОДА не є реальним ще два найближчі роки.

Також і депутати Тернопільської облради вирішили не продовжувати термін оренди у будівлі з облдержадміністрацією і мають намір виселити чиновників із будівлі.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ