Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Похорон Владики Івана Хоми відбудеться 7 лютого

3 лютого 2006 року, на 83-му році життя помер Преосвященний Владика Іван Хома; того ж дня в поминальній кімнаті шпиталю «Дім опіки Пія XI» Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, який у цей час перебував у Римі, відслужив Панахиду — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.
Із Блаженнішим Любомиром співслужили Преосвященний Владика Гліб Лончина, Апокриcарій Верховного Архієпископа при Римській Апостольскій Столиці, священики Іван Музичка, Іван Дацько, Ярослав Карпяк, Олександр Сапунко, Володимир Буришин та інші, численні члени монаших чинів та згромаджень УГКЦ, що навчаються в Римі. Учасниками спільної молитви також були Посол України у Ватикані Григорій Хоружий з дружиною, миряни УГКЦ.
У проповіді Предстоятель УГКЦ зокрема сказав, що «ми часто, говорячи про Богу посвячених осіб, маємо на думці монахів чи монахинь – тих, хто жертвує своє життя для Господа Бога».
«Ми забуваємо, що Богу посвяченими можуть бути і не монахи, — продовжив Блаженніший Любомир. — Я думаю, що прикладом такої відданості Богові є Владика Іван. Він все своє життя присвятив для Церкви: довгі роки був секретарем Архієпископа Івана Бучка, а відтак Патріарха Йосифа Сліпого. Свої обов'язки сповняв з дуже великою ретельністю і відданістю, ніколи не шукаючи свого, а Божого».
Відтак у суботу, 4 лютого, тіло покійного було перенесено до собору Святої Софії у Римі і відслужено Парастас.
У понеділок, 6 лютого, відбудеться Божественна Літургія, а також Архієрейський Парастас.
Похорон покійного Владики Івана відбудеться у вівторок, 7 лютого. Чин похорону розпочнеться із Заупокійної Архієрейської Божественної Літургії, після якої відбудеться «Посліднє цілування» та погребіння.
Владика Іван Хома народився 27 листопада 1923 року в м. Хирові на Львівщині. Тайну священства прийняв в Римі 29 червня 1949 року. Архієрейська хіротонія відбулася 2 квітня 1977 року. Помер 3 лютого 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ