Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поєднання навчання з роботою: SoftServe та ЛНУ ім.І.Франка запускають бакалаврські програми

Компанія SoftServe спільно з Львівським національним університетом ім. І.Франка наближають систему освіти до потреб випускників та ринку праці. З вересня в закладі стартують унікальні програми з дуальною формою навчання, в межах яких студенти навчатимуться та працюватимуть одночасно. Про це повідомили 12 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

За даними опитування випускників, які університет проводив у 2020 році, 69,5% студентів ЛНУ ім.І.Франка почали працювати ще під час навчання, з них - 26,4% почали працювати на третьому курсі, а 21,5% - на другому. Серед найпопулярніших причин, які мотивують студентів шукати роботу під час навчання, - можливість здобути максимум практичних знань та прагнення фінансової незалежності. Відтак, SoftServe, найбільший ІТ-роботодавець країни, та один з найстаріших освітніх закладів ЛНУ ім.І.Франка поєднують свою експертизу для того, аби надати студентам можливість не обирати між університетом та роботою. 

Особливості спільних програм SoftServe та ЛНУ ім.І.Франка:

  • Поглиблене навчання протягом 1 та 2 курсу. 25-50% від усіх навчальних дисциплін для 1 та 2 курсу дуальних програм - оновлені ІТ-спеціалістами SoftServe спільно з викладачами університету. Студенти матимуть нагоду вивчати найактуальніші технології, широкий спектр мов програмування, розвивати свої soft skills, навчатись працювати в командах та презентувати власні ідеї.

  • Протягом 1 та 2 курсу на дуальних програмах також проводитимуть мотиваційні лекції, воркшопи та презентації технологій та ІТ-професій, аби студенти могли краще ознайомитись та обрати для себе майбутню спеціалізацію. Лекції проводитимуть досвідчені експерти SoftServe - від програмістів, бізнес-аналітиків, проджект менеджерів до керівників технічних команд та відділів. 

  • Навчання в компанії протягом 3 та 4 курсу. Протягом 3 та 4 курсу, теоретична частина навчання відбуватиметься в університеті, а практична частина - у компанії. Кількість оновлених навчальних дисциплін - 50-70%. Усі лабораторні роботи та семінари трансформуються у роботу над реальними проєктами в SoftServe. Студенти не лише працюватимуть пліч-о-пліч з ІТ-спеціалістами, а також оцінюватимуться на рівні з працівниками компанії. Оцінки результативності роботи студентів передаватимуться університету.

  • Кожен студент може обрати для себе додаткові технічні курси від експертів компанії, аби поглибити свої знання мов програмування та інструментів їх застосування. Якщо на 1-2 курсах студенти обирають свою майбутню професію, то протягом 3-4 курсів поглиблюють свою експертизу та професійність. За успішного навчання, випускник бакалаврської дуальної програми - ІТ-спеціаліст рівня middle.

«Дуальна освіта - це формат, який допоможе студентам здобувати не просто знання, а знання, які будуть їм найбільш потрібні. Це програми, які готуватимуть студентів нового формату, - мотивованих та висококваліфікованих спеціалістів, які не бояться професійних викликів чи пошуків майбутнього місця праці. Я дуже хочу бачити таких студентів і дуже хочу, щоб наші програми дуальної освіти стали великим поштовхом до якісних змін в освіті», - коментує Тарас Кицмей, співзасновник та член Ради директорів SoftServe.

Як потрапити на спільні програми SoftServe та ЛНУ ім.І.Франка

У вересні навчання дуального формату розпочнеться на двох факультетах ЛНУ ім.І.Франка - Факультет електроніки та комп’ютерних технологій (програма Computer Science) і Факультет прикладної математики (програма Computer Science). Набір на програми розпочнеться 14 липня і триватиме до 23 липня, програми з унікальною формою навчання - доступні для кожного. 

«Дуальна освіта дозволяє університету залучити додатковий ресурс від компаній та таким чином підвищити якість освіти.  Водночас така форма навчання є корисною й для самих компаній, адже створює умови для того, щоб компанія брала участь у становленні та формуванні майбутнього фахівця разом з університетом, у нашому випадку, уже від першого курсу навчання», - зазначає Віталій Кухарський, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації ЛНУ ім. Івана Франка.

Деталі щодо вступу на програми - за посиланнями:

Довідка

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).  

Компанія працює над понад 900 активними проєктами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

Львівський національний університет імені Івана Франка - навчальний заклад з 360 річною історією, потужними науковими школами та сучасними освітніми програмами. 

Університет має IV рівень акредитації Міністерства освіти і науки України, у ньому готують фахівців за 275 освітніми програмами.

Сьогодні у ЛНУ ім. І.Франка навчаються понад 23 тис. студентів. Освітній процес забезпечують викладачі 134 кафедр 19-ти факультетів та Педагогічного фахового коледжу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ