Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поєднання високоякісної стоматологічної школи та сучасних технологій – секрет успіху львівських дантистів - Валентин Макєєв

Львів характеризується високим розвитком державної та приватної стоматології – вважає президент Асоціації стоматологів Львівщини, кандидат медичних наук, професор кафедри ортопедичної стоматології ЛМНУ ім. Данила Галицького Валентин Макєєв. За словами Макєєва, який відкривав Міжнародну стоматологічну виставку «Дентал Україна 2006», секрет успіху львівських дантистів – у територіальному розташуванні. «Львів є містом найбільш забезпеченим дантистами на душу населення. У Львові один з найстаріших медичних ВНЗ в Європі та 100 років існує кафедра стоматології, 100 років діє стоматологічна поліклініка та 50 років існує стоматологічний факультет. В інших містах такого немає. Поєднання високоякісної стоматологічної школи та сучасних технологій – секрет успіху львівських дантистів», - сказав «Гал-info» Макєєв.

Водночас поряд з успіхом стоматологічної практики дантисти бачать і проблеми, які насамперед пов‘язані з браком фінансування державних стоматологічних клінік та кабінетів. Про це «Гал-info» розповів директор одеського НІІ стоматології Костянтин Косенко. «50 млн осіб щороку звертаються до стоматологів, стоматологічна галузь використовує понад 2,5 тисячі інструментів та матеріалів. Що це означає? Це означає, що стоматологія є невід‘ємною галуззю життя, від якої насправді не можна відмовитися. Відповідним має бути і державне фінансування державних стоматологічних установ. Якщо своєю стоматологічною школою Україна вже не пасе задніх, то державні установи за рівнем техоснащення, на жаль, таки пасуть. Але стоматологи мусять працювати, і це призводить до тінізації фінансових потоків у цій галузі. Це є проблема», - вважає Косенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ