Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Покарати чиновників, які спричинили транспортний хаос у Львові, - вимога громадських організацій

Низка громадських організацій Львова написали відкритого листа до міського голови Львова та депутатів Львівської міської ради. У ньому вони висловили свою оцінку новій транспортній схемі, що запроваджена у Львові з 1 січня. Представники ГО вимагають покарати чиновників, непрофесіоналізм яких призвів до транспортного хаосу у Львові.

Зокрема, у листі сказано: "Перші дні існування нової транспортної мережі показали абсолютний непрофесіоналізм, тих чиновників, які займались її впровадженням. Очевидно, що ініціатива змін у міському транспорті Львова мала благі наміри, але ситуація на початку її втілення призвела, фактично, до транспортного колапсу у місті. Тисячі львів’ян змушені чекати на зупинках годинами потрібний маршрут, робити декілька пересадок щоб заїхати на роботу, чи узагалі йти пішки! Незадоволення мешканців міста є цілком справедливе та викликане цілим рядом чинників, головним з яких є відсутність, або недостатнє інформування про нові маршрути, графіки та напрямки їхнього руху.

Розуміємо, що повернення до транспортної системи, яка існувала у місті до 1 січня є неможливим, тому, ми, представники громадських організацій Львова, вимагаємо негайно провести рішучі заходи, які є на сьогодні життєво необхідними, для того, щоб мешканці Львова та гості майбутнього чемпіонату «Євро-2012» відчували хоч якусь наближеність нашого міста до Європи.

Наші пропозиції щодо впорядкування транспортної галузі Львова:

Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради та депутатський корпус повинні:

1.Забезпечити встановлення ІНФОРМАЦІЙНИХ СТЕНДІВ з інформацією про номер маршруту, похвилинний графік (не інтервал) руху та зрозуміле графічне зображення напрямку руху (карту) - НА КОЖНІЙ ЗУПИНЦІ.

2.Зобов’язати перевізників встановити У КОЖНОМУ АВТОБУСІ інформацію про графік руху та графічне зображення напрямку руху, ззовні автобусу розмістити ЕЛЕКТРОННІ ТАБЛО із номером та напрямком маршруту, щоб цю інформацію також було видно у вечірній/нічний час.

3.Забезпечити наявність на кожному маршруті достатньої кількості автобусів, для дотримання заявленого графіку руху.

4.Оперативно вносити ЗМІНИ у маршрути згідно скарг та звернень мешканців.

5.Впровадити ЄДИНІ для всіх маршрутів КВИТКИ, в т.ч. пільгові, для одного чи декількох видів транспорту, дійсні для разового проїзду, проїзду на протязі 90 хв., 3 год., денні квитки, тижневі, місячні квитки. Квитки мають продаватись як у кіосках, так і в водіїв та КОМПОСТУВАТИСЬ при посадці в автобус.

6.Зобов’язати перевізників якомога швидше розпочати оновлення парку власних автобусів на нові великі машини типу СітіЛАЗ, обладнанні кондиціонерами та електронними табло.

7.Здійснити впровадження НІЧНИХ маршрутів.

8.Впровадити систему КОНТРОЛЮ за дотриманням графіку руху на маршрутах. Запровадити подачу оперативної інформації про реальний час очікування наступного автобуса на всіх зупинках по кожному маршруту, особливо у ВЕЧІРНІЙ ЧАС, після 21.00, коли водії через невелику кількість пасажирів просто їдуть у парк. Для цього обладнати автобуси GPS-передавачами.

9.Жорстко карати водіїв автобусів за хамську поведінку стосовно пасажирів, паління за кермом чи розмови по телефону.

10.Жорстко карати перевізників за випуск брудних, неналежно підготовлених або технічно несправних автобусів.

11.Розробити план заходів та механізм створення ЄДИНОГО МІСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА з пасажирських автобусних перевезень, в яке можуть увійти існуючі перевізники, так як це є у більшості європейських міст

12.Здійснювати КОНТРОЛЬ та карати перевізників, які допускатимуть порушення під час обслуговування маршрутів.

І на кінець, просимо дати належну оцінку діям посадових осіб, відповідальних за впровадження змін у транспортній мережі Львова.

Ми разом можемо зробити наше місто ЄВРОПЕЙСЬКИМ,

просто для цього достатньо бажання тих хто приймає відповідні рішення!

ЛОО ВГО «Громадянська Позиція», ЛОО СУМ в Україні, РГБФ «Право і Демократія», ЛМГО «Центр «Громадська Ініціатива».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ