Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поки депутати сваряться, владу в свої руки може взяти вулиця

Справою чи базіканням займеться нова Верховна Рада, обговорювали напередодні у студії «Свободи слова».

Ще триває підготовча рада, а нові народні депутати вже загрузли у конфліктах. Опозиція заявляє, що працювати не почне без встановлення персонального голосування кожного обранця. Адже це зобов’язання давно закріплене усіма законодавчими нормами.

«Треба просто прийняти одне просте рішення. Врешті ввести систему «Рада-3» - це так званий технічний комплекс. Електронна система «Рада-3», і з однією припискою з клавішею сенсорною для особистого голосування», - заявляє народний депутат України VII скликання, ВО «Батьківщина» Сергій Сас.

Депутати-регіонали вважають, що опозиція просто зриває роботу парламенту. І переконують: самі підтримують персональне голосування.

«Голосування, за персональне голосування нам не потрібно, адже є припис конституційний, який зобов’язує всіх нардепів реалізовуватися, своє право на ухвалення рішень особисто», - каже народний депутат України VII скликання, фракція Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

У те, що регіонали підтримають опозиційну вимогу, експерти не надто вірять.

«Коли ви говорили про те, що Партія регіонів не тільки не заперечує, вона вимагає цього, ви мені нагадали Віктора Федоровича. Коли ще тривав судовий процес над Тимошенко, його на заході запитали, як він ставиться до очевидних порушень норм права, він сказав, ми поділяємо ваш біль. Тобто ви поділяєте цей біль», - зазначив експерт Сергій Рахманін.

Радикальна «Свобода» заявляє, регіонали вже вербують майбутню більшість перспективами та посадами. І без прийняття рішення про персональне голосування контролювати постійно роботу народних обранців буде неможливо.

Водночас Андрій Мохник пояснює відеокомпромат на свою партію, де під час мітингу свободівців у Харкові проти нелегальної міграції лунали нацистські заклики.

«Провокацію на будь-якому великому заході зробити дуже легко, якщо ви звернули увагу, на тому уривку спеціальні люди в масках прийшли і крикнули, і саме цей епізод потрапив в Інтернет. Наші активісти, власне, нічого не приховують», - заявляє народний депутат України VII скликання, ВО «Свобода» Андрій Мохник.

Поки депутати 7-го скликання вирішують конфлікти, експерти побоюються, що за політичної кризи державним ладом керуватиме вулиця. Однак 67 % глядачів у студії переконані, що нова Верховна Рада буде дієздатнішою, і лише 33 % не вірять у це.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ