Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Політехніка-Галичина” (Львів) перемогла БК „Сумихімпром”

У надзвичайно напруженому двобої баскетболісти львівської „Політехніки-Галичини” в матчі 5-го туру чоловічої Суперліги чемпіонату України на своєму майданчику з рахунком 77:75 взяли гору над БК „Сумихімпром”.
„Політехніка-Галичина” (Львів) – БК „Сумихімпром” – 77:75 (21:22, 12:18, 22:16, 22:19). 4 листопада. Львів. Палац спорту „Будівельник”. 500 глядачів.
Судді: Рижик, Ісаченко, Бабик (всі – Київ).
„Політехніка-Галичина”: стартова п’ятірка – Улянко (20 очок), Зубрицький (5), Гуртовий (10), Анненков (9), Голубєв (4); з-під заміни виходили – Кузьмін (14), Лемик (3), Загайнов (0), Булаїч (7), Коровяков (5), Швець( 0).
БК „Сумихімпром”: стартова п’ятірка – І.Крівіч (14), Томіч (5), Коженець (12), Зозуля (0), Р.Крівіч (30); з-під заміни виходили – Малиш (4), Малешевич (0), Шкурупій (2), Загрибельний (2), Буцький (0).
Перемога в поєдинку з БК „Сумихімпром” далася баскетболістам „Політехніки-Галичини” напрочуд важко, про що власне свідчить і підсумковий рахунок. Провал на початку другої чверті (за чотири хвилини наші хлопці не набрали жодного очка, натомість гості поповнили свій доробок на вісім очок) змусив підопічних Валентина Вороніна більшу частину зустрічі перебувати в ролі наздоганяючих. На щастя, в них вистачило сил і вольових якостей, а головне бажання, здобути першу перемогу в чемпіонаті в рідних стінах. Долучилися до звитяги своїх улюбленців і вболівальники, які в критичні моменти ще більш несамовито починали їх підтримувати. І врешті решт спільними зусиллями „Політехніка-Галичина” таки здобула перемогу – 77:75.
Цей успіх дозволив нашій команді в турнірній таблиці піднятися на 6-е місце. Щоправда стільки ж перемог, дві, мають ще три команди – столичний „Будівельник”, БК „Одеса” та МБК „Миколаїв”. А свій наступний матч „Політехніка-Галичина” зіграє наступної суботи, 10-го листопада на виїзді: у Южному підопічні Валентина Вороніна поміряються силами з бронзовим призером минулого чемпіонату місцевим „Хіміком”. 
КОМЕНТАРІ:
Валентин ВОРОНІН, головний тренер „Політехніки-Галичини”:
- Кожен колектив повинен вміти перемагати не лише в „своїх” матчах, коли все складається якнайкращим чином, а й у складних ситуаціях. Цього разу нам це вдалося. Я хлопцям упродовж всього матчу казав, щоб не нервували, а старалися віднайти свою гру. Ми нібито й захищалися, і атакували, але в нас не йшли кидки, особливо триочкові. Проте команда не здалася у важкі хвилини, а навпаки весь час намагалася відігратися. Також потрібно визнати, що фортуна сьогодні була на нашій стороні. Дуже мене тішить, що команда вчиться вигравати важкі матчі. А такі команди, як Суми, практично всі, окрім БК „Київ” та „Азовмашу”. Так що всі подальші поєдинки будуть для нас такими ж. Цікаво, що й завдання у цих клубів такі ж, як і в нас. А ще хочу подякувати вболівальникам, які весь матч палко підтримували команду – вірили в неї і „гнали” її вперед. Гравці, як мені здається, відчули цю лідтримку, і додали в потрібний момент. Вірю, що з часом у Львові буде класна команда. Потрібно лише трохи часу. Скажімо, в цій грі на своєму рівні відіграли білоруси, а завтра „вистрілять” інші хлопці.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ